Tenis

HITNO OGLAŠAVANJE ĐOKOVIĆA Kriminalne grupe koristile Novakovo ime u svrhu prevara

Advokatska kancelarija koja zastupa Novaka Đokovića oglasila je saopštenje gdje je upozorila građane na pravu koja se dešava, a u kojoj se koristi lik i djelo Đokovića.

HITNO OGLAŠAVANJE ĐOKOVIĆA Kriminalne grupe koristile Novakovo ime u svrhu prevara
FOTO: KAI FOESTERLING/EPA

Cijela prevara je pažljivo osmišljena i pojavljuje se na društvenim mrežama, najčešće Instagramu:

– Ovim putem želimo da upoznamo najširu javnost Srbije i regiona, da su u posljednje vrijeme ponovo primjećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta – piše u saopštenju advokatske kancelarije i dodaje se:

– Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gazprom platformom“ kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne „platforme“.

Pročitajte još

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasjedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plijen organizovane sajber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prevare su već preduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnijete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal – navodi se u saopštenju advokatske kancelarije Gorana Draganića, prenosi Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije