Košarka

Ičelić za Srpskainfo "Većina ekipa ima nekoliko Amerikanaca, Leotar igra sa 12 Trebinjaca" (FOTO)

Trener košarkaša Leotara Marko Ičelić govorio je za Srpskainfo o pripremama za narednu sezonu Premijer lige BiH, ali i o činjenici da če u predstojećoj godini roster plavo-bijelih činiti 12 Trebinjaca.

Ičelić za Srpskainfo "Većina ekipa ima nekoliko Amerikanaca, Leotar igra sa 12 Trebinjaca" (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ičelić je prvi put na klupu Leotara sjeo 2013. godine, a tu se zadržao jednu sezonu. Povratak u Trebinje uslijedio je pred početak sezone 2021/22 i od tada do danas bilježi sjajne rezultate sa Trebinjcima

Leotar je igrao pripremne utakmice protiv ekipa KK Dubrovnik i KK Sutjeska Nikšić, a posljednji meč odigran je u Bregovima, kada su plavo-bijeli ugostili ABA-ligaša, ekipu Borca iz Čačka i pružili vrlo jak otpor, a na kraju je bilo 80:73 za Čačane.

FOTO: KK LEOTAR/FACEBOOK
FOTO: KK LEOTAR/FACEBOOK

– Tek je pripremni period, nova je ekipa. Sve su to domaći igrači, ali je dosta novih, koji su se vratili u klub. Prošle godine je već došlo do podmlađivanja ekipe, a ove sezone ekipa je dodatno podmlađena, dok je prosjek godina oko 24. Normalno je da je potrebno vrijeme da se igrači naviknu na sistem rada. Isto tako je normalno i da u ovom pripremnom periodu bude dosta oscilacija, još uvijek neke stvari probavamo, da bismo vidjeli ko šta može. Zadovoljan sam kako za sada sve napreduje, ali vidjećemo kada počne prvenstvo – rekao je Ičelić, za Srpskainfo.

Pročitajte još

Većina premijerligaša oslanja se na strance kao nosioce igre. Ipak, ne i Leotar. Od naredne sezone roster plavo-bijelih biće popunjen sa 12 Trebinjaca. U klub su se vratili Marko Rikalo, Božo Đurasović, Stefan Glogovac, Đorđe Gobović i Marko Marković, dok su ugovore produžili Stefan Adžić, Nemanja Milidragović, Srđan Milanović, Dejan Šakotić, Vasilije Milović i Vuk Bojanić.

FOTO: KK LEOTAR/FACEBOOK
FOTO: KK LEOTAR/FACEBOOK

Ičelić, koji je karijeru počeo u OKK Beogradu, dodao je da je izuzetno ponosan na svoje igrače, te da je Trebinje uvijek bio grad košarke.

– Nemamo tako iskusnu ekipu, ali pokušaćemo da borbenošću i energijom to nadoknadimo. Imamo 12 domaćih igrača što je do sada neviđeno, skoro svaka ekipa ima par Amerikanaca neke ekipe i po 3-4 Amerikanca. Kod nas ima igrača koji se prvi put susreću sa tim rangom takmičenja. Od početka je postojala želja da se pokuša skupiti 12 Trebinjaca za novu sezonu, ne bih da podcijenim ostale sportove, ali u Trebinju je košarka nešto što ima tradiciju. Ovi momci su htjeli sa se vrate u rodni grad i da igraju pred domaćom publikom. Sigurno postoji još igrača koje bismo voljeli da imamo u timu, sa kojima bismo bili i jači i iskusniji, ali zadovoljan sam trenutnom situacijom – doao je Ičelić.

FOTO: KK LEOTAR/FACEBOOK
FOTO: KK LEOTAR/FACEBOOK

Čovjek koji je sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu i bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima do 18, odnosno 16 godina ističe da je bitno da se napravi dobra hemija u ekipi, te da je siguran da ako se to desi, ni rezultat neće izostati.

– Do sada smo imali jako dobre rezultate, prije 2 sezone nam je eto falio koš za ABA 2 ligu, prošle godine smo napravili smjenu generacija, a onda kada su nas svi otpisali uspjeli smo da dođemo do plej-of faze. Ne volim da pričam o ambicijama unaprijed, svaka sezona donosi nešto novo. Bitno je da napravimo zdravu hemiju i zdravu priču, da dobro radimo i da napredak svakog pojedinca u ekipi bude vidljiv, a reultat svakako neće izostati ako budemo pravi – zaključio je iskusni stručnjak, za Srpskainfo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu