Ostalo

"Imam to u glavi" Četvorostruki svjetski šampion blizu povratka u Formulu 1

Četvorostruki svjetski šampion Formule 1 Sebastijan Fetel razmatra mogućnost da se vrati trkama sljedeće godine, nakon što je završio karijeru 2022.

Sebastijan Fetel u bolidu
FOTO: SHAWN THEW/EPA

Fetel je proteklog vikenda za vrijeme trke za Veliku nagradu Japana bio na Suzuki i predstavljao svoj novi projekat biodiverziteta.

Kako je prenio njemački magazin Auto Motor i Sport, Fetel je govorio o mogućem povratku.

– Do sada ništa nije potpisano ni odlučeno, ali imam to u glavi. I dalje imam vremena da odlučim. Ako u nekom trenutku zaključim da neće ići bez trka, onda ću ponovo voziti- rekao je 36-godišnji Nijemac.

Fetel je dodao da neće mnogo pričati o mogućem povratku jer bi to bilo licemjerno.

– Mogu da kažem ‘ne’, ali za godinu dana, kada budem gledao trku i počeo da paničim – moglo bi da se dogodi, ne znam. Šta onda? Onda će biti: ‘Ali prije godinu dana si rekao ne povratku’. Tako da mislim da je bolje reći da se nikad ne zna. To je velika obaveza. Prestao sam iz mnogo razloga. Uživam kod kuće sa porodicom- rekao je on.

Pročitajte još

Dodao je i šta misli o samom povratku.

– Postoje druge stvari koje me brinu, ali me čine i optimističnim kada vidim šta drugi ljudi spremaju, kako posvećuju svoje vrijeme i svoje živote određenoj svrsi. U ovom trenutku, jedan balon se smanjuje, a mnoga vrata se otvaraju. Možda bi u nekom trenutku bilo dobro pomisliti o povratku u taj balon. Ne znam – dodao je Fetel, prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije