Ostalo

ZAOŠTRENI ODNOSI Hamilton napao FIA I Red Bul, Ferstapen mu nije ostao dužan

Luis Hamilton i Maks Ferstapen ponovo su zaoštrili odnose između Mercedesa i Red Bula.

Luis Hamilton i Maks Ferstapen
FOTO: ENRIC FONTCUBERTA/EPA

Uoči trke za Veliku nagradu Austrije, Hamilton je zatražio radikalne promjene u sportu koje bi prekinule dominaciju Red Bula.

– Red Bul se već fokusira na sljedeću godinu jer su tako daleko ispred i ne moraju da mijenjaju bolid od ove sezone. FIA bi trebalo da postavi vrijeme svima kada je dozvoljeno da se krene sa razvojem vozila za sljedeću godinu. Recimo 1. avgusta tako da niko nema prednost jer je u suprotnom besmisleno – kaže Hamilton.

Kada su mu sugerisali da je on imao prednost sličnim razvojnim programom od 2014. do 2020. godine, Britanac je rekao:

– Nikada nismo tako rano počinjali kao oni. To mora da se mijenja jer ono što imamo sata je duga dominacija, a oni dozvoljavaju da se tako nešto desi. Ferari je ranije bio ispred svih i isto se dešavalo, isto je i sa Red Bulom i Sebastijanom Fetelom ranije. Počnu ranije i uvek su u prednosti – dodao je Hamilton, piše B92.

Pročitajte još

Nije prošlo mnogo prije nego što je stigao odgovor svjetskog šampiona iz Red Bula, Maksa Ferstapena.

– Nismo pričali o ovome kada je on osvajao šampionate, tako da ne bi trebalo da pričamo ni sada. Tako funkcioniše Formula 1. Kada imate takmičarski bolid to je sjajno, ali u nekom momentu morate da planirate za narednu godinu. Mnogo toga u životu nije fer. Morate da se nosite sa time – poručio je Ferstapen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije