Ostalo

(FOTO) ĐERONA IZAZVAO PROMJENE Poznato kada će legendarni dvojac biti promovisan na čelu Orlova

Boris Rojević i Marko Vujin, tandem koji sjajno radi u Vojvodini, dobio je povjerenje Rukometnog saveza Srbije i u četvrtak će da dobiju četvorogodišnji mandat na mjestu selektora, odnosno direktora reprezentacije.

(FOTO) ĐERONA IZAZVAO PROMJENE Poznato kada će legendarni dvojac biti promovisan na čelu Orlova
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

U Zrenjaninu će da dobiju vjerovatno jednoglasnu podršku članova Upravnog odbora, pa će biti istog dana i promovisani. Obojica su dobili i saglasnost Vojvodine da preuzmu nova zaduženja u RSS-a.. Ostaju, naravno, i dalje najvažniji šrafovi ambicioznog projekta Novosađana čiji cilj je za koju godinu da igraju u EHF Ligi šampiona.

FOTO: RK VOJVODINA
FOTO: RK VOJVODINA

Pročitajte još

Rojević je za skoro šest godina na kormilu Lala osvojio čak 17 trofeja: pet puta je bio šampion Srbije, ima i međunarodni trofej – EHF kup prošle godine. Vrbašanin dolazi na mjesto Tonija Đerone koji je napustio, sporazumnim raskidom ugovora, kormilo Orlova poslije kraha na Evropskom prvenstvu u Minehnu i tek 19. mjesta. Bio je skoro dvije godine pomoćnik španskog stručnjaka, a vodio je i juniorsku selekciju (igrači rođeni 1998. godine i mlađi). Narednog mjeseca, Rojević će prvi put da okupi selekciju, a za nešto manje od dva i po mjeseca Srbiju čeka dvomeč baraža sa Španijom za plasman na Svjetsko prvenstvo 2025, piše Mocart sport.

Vujin je poslije impresivne igračke karijere više od godinu i po dana potpredsjednik Vojvodine zadužen za sportski sektor i uz direktora Lala Darka Jevtića je zaslužan za sve jaču Vošu, za veliki broj reprezentativaca koji dolaze na Slanu baru. Nekadašnji as Kila i Vesprema dolazi na upražnjeno mjesto direktora reprezentacije koju je na početku mandata Tonija Đerone obavljao Ratko Nikolić, dok je tu poziciju, u prethodnom periodu, doduše ne i zvaničnu, imao Aleksandar Brković, novi generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije