Ostalo

(FOTO) "Teško je uskladiti fakultet i treninge" Talentovana karatistkinja iz Istočnog Sarajeva čeka Evropsko prvenstvo da zasija u punom sjaju

Karatistkinja iz Istočnog Sarajeva, Marina Kurteš prethodnog vikenda okitila se zlatnom medaljom u Podgorici na Balkanskom prvenstvu.

(FOTO) "Teško je uskladiti fakultet i treninge" Talentovana karatistkinja iz Istočnog Sarajeva čeka Evropsko prvenstvo da zasija u punom sjaju
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ona je na veoma ubjedljiv način stigla do zlata jer je slavila u svih 5 borbi.

Talentovana karatistkinja je u razgvoru za Srpskainfo otkrila kako je došla do zlatne medalje u Podgorici, titule šampiona BiH, kako uspijeva da uskladi sportske obaveze sa obavezama na fakultetu, ko pokriva troškove njenog treniranja, životu poslije sportske karijere.

Marina Kurteš je na dominantan način stigla do zlatne medalje na Balkanom prvenstvu u pojedinačnoj kategoriji, te srebra u ekipnom dijelu takmičenja.

FOTO: KARATE KLUB SLAVIJA/INSTAGRAM
FOTO: KARATE KLUB SLAVIJA/INSTAGRAM

– Prethodnog vikenda održalo se u Podgorici gdje sam nastupila za reprezentaciju BiH u seniorskoj kategoriji do 68 kilograma. Nakon 5 mečeva sam postala prvakinja Balkana, takođe posljednjeg dana takmičenja zajedno sa ekipom BiH, slavili smo u prva dva meča, ali nažalost u trećem meču smo poraženi od Hrvatske i postali vicešampioni Balkana – započela je Kurtešova razgovor za Srpskainfo.

Pročitajte još

Članica Karate kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva je dominantna kako u Republici Srpskoj, te na nivou BiH gdje se takođe okitila zlatnom medaljom.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Na početku godine sam stigla prvo do zlatne medalje na prvenstvu Republike Srpske, a sedam dana kasnije sam se okitila zlatnom medaljom na nivou BiH, time sam vjerovatno obezbijedila učešće na Evropskom prvenstvu za seniore u Zadru u maju – kaže talentovana karatistkinja.

Mlada karatistkinja ističe da ima podršku od kluba i opštine.

– Što se tiče finansiranja, sve mi pokrivaju klub, opština i grad, ništa ne plaćam sama i veoma sam im zahvalna na tome – kaže Kurtešova.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Da se radi o veoma sposobnoj djevojci, dokazuje i to što je uspješna sportistkinja, uporedo studira na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

– Student sam druge godine Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Što se tiče obaveza, veoma je teško zbog predavanja koja mi nekada traju po 2-3 sata. Međutim, profesori mi često izađu u susret kada su ispitni rokovi jer se prilagode meni i veoma sam im zahvalna na tome – naglašava kaaratistkinja Slavije.

Na kraju je naša sagovornica otkrila čime želi da se bavi po završetku sportske karijere.

– Što se tiče sporta nastavljam da treniram u Karate klubu Slaviji, ako se ukaže neka veća prilika razgovoraću sa svojim trenerom. Fakultet mi se jako sviđa i želim da nastavim nakon sportske karijere da se bavim time i da nađem posao u svojoj struci – zaključila je za naš portal Kurtešova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije