Košarka

JANGOV FLOUTER PRESUDIO MAJAMIJU Bogdanović udahnuo novi život Hoksima kišom trojki (VIDEO)

Atlanti san o preokretu i prolasku živi, nije ugašen! Tinjao je plamen i poslije dva poraza, a vatru su rasplasmali Bogdan Bogdanović i čovjek odluke - Tre Jang. Prijetilo je Hoksima čišćenje, od toga neće biti ništa.

JANGOV FLOUTER PRESUDIO MAJAMIJU Bogdanović udahnuo novi život Hoksima kišom trojki (VIDEO)
FOTO: MICHAEL REYNOLDS /EPA

Vratila se Atlanta iz ponora, pokrenule su je glavne haubice, biće drame u seriji sa Majamijem 111:110.

Na pragu eliminacije su Nikola Jokić i njegov Denver, u ćošak je bila saterana i Atlanta, tlo joj je izmicalo pod nogama, kretala se ka ambisu, a onda je herojski plašt ogrnuo Bogdan Bogdanović. Veliki igrač za velika djela bio je pokretačka turbina Atlante, radio je tim Nejta Mekmilana na inspiraciju sjajnog srpskog šutera i digao se kao feniks iz pepela. Udahnuo je Bogdan novi život Hoksima, trojkama je zavrtao mrežicu, dovodio je atmosferu do usijanja, a halu je u potpuni trans bacio Tre Jang flouterom za pobjedu, piše Mozzartsport.

Pripala je Jangu uloga čoveka odluke, stuštio se ka košu četiri sekunde pre kraja i pogodio uz dosta osećaja. Ali, priliku da riješi ko zna koju utakmicu ove sezone ne bi ni dobio da nije proradio srpski snajper. Kada je igrao Bogdan Bogdanović – igrala je i Atlanta. Cijepao je Bogdan lucidnim dodavanjima odbranu, častio je saigrače laganim poenima, bio u odličnom ritmu na početku utakmice… Letjeli su Hoksi tada po terenu, bio je to signal Spolstri da jedan od najboljih, ako ne i najbolji defanzivni tim lige, dotegne odbranu na srpskom asu i zatvori ga.

Tumarala je Atlanta po mraku, nije znala gde udara. Dopustila je Majamiju da napravi seriju 21:0, odlepi se na 15 poena razlike i dođe nadomak brejka. Iz takve pozicije povratka gotovo da nema. Uljuljkala je ogromna prednost tim sa Floride, pomislili su Džimi Batler, Pi Džej Taker i kompanija da je sve gotovo i da je brejk završen. Prevarili su se. Otrgnuo im se Bogdanović, zalepio dve trojke i prodrmao svoj tim. Nestala je letargija iz Atlantinih redova, počela je da gori vatra i označen je početak rafalne paljbe.

Trojka na trojku, ludi šutevi u kojima je dominirao Tre Jang – imao po jednu nevjerovatnu trojku sa oko devet metara u oba poluvremena – i nahranio se energijom za finiš. A, to je njegov poligon, tu se najbolje snalazi, obožava takve situacije i nije izneverio. Flouter za prednost Majamija, traži tajm-aut Spolstra i ne dobija ono što želi. Iz nemoguće pozicije pokušao je Džimi Batler. Šutirao je preko ruke, van balansa i dobacio do obruča. Ostala je lopta na cilindru, nije htela kroz njega.

Podijelio je Tre Jang zvanje najefikasnijeg igrača treće utakmice u seriji sa Tajlerom Hiroom iz Majamija, obojica su ubacila po 24 poena. Imao je Jang i osam asistencija i četiri uhvaćene lopte, a tek za nijansu statistički lošiji je bio Bogdan Bogdanović. Srpski reprezentativac ubacio je 18 poena (četiri trojke iz devet pokušaja), pripremio je šest koševa saigračima i sakupio osam skokova. Tragičar Džimi Batler ostao je na 20 peona.

NBA REZULTATI

Atlanta – Majami 111:110

Čikago – Milvoki 81:111

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu