Ostalo

Koraćević za Srpskainfo "Letonci nisu naivni, jedan meč SIGURNO igramo u Trebinju"

Letonska ekipa Tenaks Dobele rival je rukometaša Leotara u prvom evropskom ispitu u istoriji kluba, a trener Dragiša Koraćević odmah po saznanju imena rivala priznaje da je tražio materijal kako bi saznao sa kakvim timom će se njegovi momci sastati.

Dragiša Koraćević
FOTO: RK LEOTAR/FACEBOOK

Prvi utisak je solidan, ni previše jak, nikako loš ili amaterski tim, podvlači Koraćević za Srpskainfo.

Pročitajte još

– „Preletio“ sam nekoliko njihovih utakmica iz prošle sezone i utisak je da su dobri, nimalo nisu loši. Prvaci su svoje zemlje, igraju Baltičku ligu, a u timu imaju iskusnijih i malo mlađih igrača. Koliko sam vidio, prošle sezone sve su bili domaći rukometaši. U ovom trenutku su za nas nepoznanica, ali pripremićemo se, ima još vremena do sredine oktobra – rekao je Koraćević.

Prvi meč na programu je 14. oktobra u Trebinju, a revanš sedam dana kasnije u Letoniji. Koraćević je naglasio da niko u klubu ne pomišlja da eventualno oba meča Leotar odigra na strani.

– Predugo smo čekali Evropu za tako nešto. Jedan meč sigurno ćemo igrati u našem gradu, a ako oni budu voljni, možemo i dva. Nemamo opterećenje rezultata, na nastup u EHF Evropskom kupu doživljavamo kao nagradu za sve što smo uradili minulih godina – rekao je Koraćević.

Potpisom Vladimira Stankovića na novi ugovor Leotar je odradio ogroman posao u prelaznom roku.

– Sačuvali smo kostur tima, a postoji šansa da možda dovedemo još jednog igrača. Pripreme počinjemo 24. jula, a dobra stvar je što ćemo i u novoj sezoni imati okosnicu tima iz prošle – zaključio je Koraćević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije