Ostalo

Koraćević za Srpskainfo "Tim skoro formiran, čekamo Stankovića i tražimo 1 ili 2 pojačanja"

U Rukometnom klubu Leotar već su napravili najveći dio posla kada je u pitanju formiranje tima za novu sezonu jer su sa velikom većinom igrača koji su iznijeli teret istorijske sezone produžili ugovore.

Dragiša Koraćević
FOTO: RK LEOTAR

Dilema je oko ponajboljeg igrača Vladimira Stankovića koji čeka adekvatnu ponudu iz inostranstva, a u slučaju da ona ne dođe, momak sa Cetinja bi bio voljan da ostane u plavo-bijelom dresu i nastavi gdje je stao prošle sezone.

Pročitajte još

Za trenera Dragišu Koraćevića ljeto je više nego radno. Prije nekoliko dana završio je školovanje i zvanično dobio „master kouč“ licencu, a za Srpskainfo podvlači da će u klubu sačekati rasplet oko Stankovića, pa tek onda odlučiti o daljim koracima u prelaznom roku.

Vladimir Stanković
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Sačekaćemo, imamo vremena. On je željan da se okuša u inostranstvu, pa ćemo da vidimo da li će dobiti pomnudu koja će ga zadovoljiti. Kada su u pitanju novi igrači doveli smo Đorđa Kukića na poziciji lijevog krila, a potrebna su nam još jedno ili dva pojačanja u bekovskoj liniji kako bismo kompletirali tim – rekao je Koraćević.

Uprava Leotara odlučila je da ukaže povjerenje mladom treneru koji je već dvije decenije u klubu. Punih 11 sezona nosio je ddres Leotara, potom je bio trener prvog tima, pa pomoćnik Darku tavriću, a uporedo je radio i u omladinskoj školi.

– Za sebe volim da kažem da sam vojnik kluba. Radiću šta god bude trebalo, a kao trener ću dati sve od sebe da idemo naprijed i napravimo dodatni iskorak. Narvano da sam srećan što sam dobio šansu i potrudiću se da sve ispadne na najbolji način. Klub konstantno napreduje, otkako smo ušli u Premijer ligu podizali smo letvicu iz sezone u sezonu i stigli do evropskih takmičenja. Plan je da i u narednom periodu ostanemo u vrhu, napredujemo igrački organizaciono, da iz škole izvučemo makismumu. Od jeseni će kadeti biti uz prvu ekipu, imamooi vrlo bitan projekat Leotar 2 koji igra Drugu ligu Republike Srpske. Velike nade polažemo u generaciju 2006/07. i vjerujem da će dosta klinaca u budućnosti sa uspjehom nositi dres Leotara – naglasio je Koraćević.

Prateći dešavanja u pauzi između dvije sezone jasno je da će konkurencija u Premijer liga biti još jača. Sloboda se pojačala, Borac počinje da sklapa tim, tu su uvijek šampion Izviđač, Gračanica, Sloga, Krivaja, Konjuh, Maglaj…

– Sigurno je da neće biti lako, ali je to draž sporta. Mislim da je rukometna liga u BiH jako respektabilno takmičenje. To možemo da vidimo i po transferima igrača koji svakog ljeta odlaze u ozbiljne klubove, tribine su dobro popunjene, a liga vrlo neizvjesna – naglasio je Koraćević.

Kada je u pitanju nastup u Evropi, sigurno je da će to biti praznik u Trebinju. Dvorana „Miloš Mrdić“ popunjena je i kada su prvenstvene utakmice, pa nema sumnje da će se za prvi evropski meč tražiti karta više. Trebinjci bi u narednih desetak dana trebalo da saznaju i ime rivala u EHF Evropskom kupu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije