Ostalo

MIKIĆ OTKRIO Junak pobjede nije trebalo ni da bude u sastavu

Trener rukometaša Borca Mirko Mikić bio je zadovoljan i srećan nakon što su njegovi momci uspjeli da dobiju težak meč protiv Leotara (23:22), te otkrio i nešto što niko pred početak utakmice nije znao.

Rukometaši Borca
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Nime, jedan od junaka preokreta Banjalučana golman Slađan Subotić imao je visoku temperaturu veče prije i na dan meča, ali je odlučio da stisne zube. To se isplatilo jer je tokom drugih 30 minuta zaustavio sedam šuteva Trebinjaca i znajajno doprinio da bodovi ostanu u „Boriku“.

Pročitajte još

– Javio nam se i rekao da ima temperatutu, pričao sam sa Bojanom Ljubišićem i razmatrali smo opciju da “skinemo” Davida Momića, međutim Suba je insistirao da igra i veliko mu hvala na tome. To je to, moramo da se žrtvujemo jedan za drugog, da dajemo maksimum. Nije uvijek rezultat bitan nego neke etičke i moralne norme – rekao je Mikić.

Slađan Subotić
FOTO: RK BORAC M:TEL

Mladi trener obično ne voli da izdvaja pojedince, ali je ovaj put pohvalio i desnog beka Božu Tepića čijim je ulaskom igra Banjalučana postala mnogo brža i opasnija po gol protivnika.

– Božo je vojnik, dječak koji je uvijek u sporednoj ulozi, ali sa ogromnim motivom. Konstantno je pod povredom, već godinama igra tako. Ponosan sam što je pokazao da može, a ja znam da i on i svi ostali mogu oš mnogo više. Trebala nam je ovakva utakmica. Zasiata smo imali mnogo problema sa povredama u prvom dijelu sezone, sada nam se lagano vraćaju momci koji su imali važnije uloge, a prvi dio iznijeli smo sa momcima koji imaju 17, 18 godina. Po prvi put su se susreli sa fizički dominantnijim osobama, pa je bilo potrebno vrijeme da shvate da mogu. Zato sam ubijeđen da će u ovom dijelu biti dosta bolje – naglasio je Mikić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije