Fudbal

MORATI OPERISAN Poznato zdravstveno stanje nekadašnjeg prvog čovjeka Intera

Nekadašnji predsjednik, a sada počasni predsjednik Intera iz Milana Masimo Morati imao je u utorak operaciju arterije.

Morati
FOTO: DANIEL DAL ZENNARO/EPA

 Ljekari kažu da je stanje Moratija stabilno i da on ostaje u bolnici što je uobičajna praksa poslije ovakve operacije.

Pročitajte još

Radi se o operaciji angioplastija, koja se radi kako bi se proširila sužena arterija ili vena. Operacija Moratija je bila unaprijed zakazana, a ljekari kažu da je stanje stabilno. Masimo Morati ostaje u Gaelaci bolnici u Milanu.

Morati je u maju napunio 78 godina, a radi se o čovjeku koji je vodio „nerazure“ od 1995. do 2016. godine. Morati je na čelu Intera bio kada je italijanski klupski fudbal bio u punoj snazi, kada se ulagalo mnogo novca, pa je tako Morati za svog mandata doveo igrače poput Vijerija, Roberta Karlosa, Ernana Krespa, Ivana Zamorana, Roberta Bađa, Zlatana Ibrahimovića, Lusia Figa, Patrika Vijere, Samjuela Etoa, Alvara Rekobe, Veslija Snajdera… Najambiciozniji poduhvat bilo je dovođenje Ronalda iz Barselone. U Julu 1999. je dolazak Kristijana Vijerija bio najskuplji transfer u istoriji fudbala.

Ipak najveći uspjeh je bio osvajanje Lige šampiona 2010. godine sa Žozeom Murinjom u timu u kom je bio i Dejan Stanković, navodi Sport klub.

Klub je prodao 2016. i njime sada gazduje kineski Suning.

Morati je inače svoje bogatstvo stekao širenjem očevog biznisa. Anđelo Morati je još 1962. osnovao Saras, firmu koja se bavi eksploatisanjem nafte i gasa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije