Fudbal

NASILJE SVE VEĆI PROBLEM Sudije u štrajku i traže sastanak sa premijerom Grčke

Fudbalske sudije u Grčkoj su odnedavno u štrajku zbog učestalog verbalnog i fizičkog nasilja nad njima i proglasile su obustavu rada.

NASILJE SVE VEĆI PROBLEM Sudije u štrajku i traže sastanak sa premijerom Grčke
FOTO: PANAGIOTIS MOSCHANDREOU/EPA

Zbog odluke Sudijske organizacije da stupi u štrajk, naredno kolo grčke lige neće se igrati.

Grčki fudbal godinama se muči sa poplavom nasilja i pritiska na sudije koji ne potiče samo od navijača, pokušano je i sa stranim arbitrima, ali većeg pomaka nije bilo.

Sudije su, pišu grčki mediji, sada rješene da stvari istjeraju do kraja u namjeri da konačno rade u ambijentu dostojnog sporta i u tom cilju su se obratili najvišim državnim instancama.

Sudije najvišeg ranga su već kontaktirale premijera države lično, Kirjakosa Micotakisa, i zatražili sastanak sa prvim čovjekom države.

Grčki mediji prenose i da su predstavnici sudijske organizacije već obavili razgovore sa ljudima bliskim premijeru i približili situaciju u kojoj se nalaze i objasnili razloge prekida rada.

Pročitajte još

Navodi se da će obaviti i razgovor sa Minstrom sporta Janisom Vrucisom i šefom civilne zaštite Janisom Ikonomuom.

Od najviših državnih organa žele da čuju prijedloge za rješenje problema i smjernice koje bi mogli da primjene kako bi nastavili da obavljaju posao za koji su plaćeni.

Ključna stavka je zapravo njihova bezbjednost, to je sve što im je potrebno u ambijentu kada trpe sve učestalije nasilje od navijača.

Podsjetimo, odluku da stupe u štrajk grčke sudije su donijele nakon što je jedan od njih Tasos Papapetru primio prijetnje prije meča Volsoa i Olimpijakosa, piše B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu