Košarka

NASTAVLJA SE SAGA Kaboklo obavijestio Veneciju da ne želi da igra za njih (FOTO)

Novi košarkaš Venecije Bruno Kaboklo nije se priključio klubu u krajem prošle sedmice, kako je prvobitno dogovoreno, po povratku sa Svjetskog prvenstva u košarci. Brazilac je preko svojih predstavnika poručio italijanskom klubu da to neće ni učiniti zbog ličnih razloga.

NASTAVLJA SE SAGA Kaboklo obavijestio Veneciju da ne želi da igra za njih (FOTO)
FOTO: ADI WEDA/EPA

Ovaj 27-godišnjak je tokom ljeta potpisao ugovor sa Venecijom. Trebalo je da u petak sleti u Italiju, ali se on nije ni ukrcao na avion. Čelnici Venecije tvrde da tada nisu uspjeli da ostvare komunikaciju sa košarkašem, s obzirom da je on raskinuo saradnju sa agentom koji je učestvovao u pregovorima sa italijanskim klubom.

Kaboklo je u utorak uveče obavijestio čelnike Venecije da neće ni biti dio ekipe, dok je Venecija najavila da će takav potez sankcionisati.

Pročitajte još

– Kaboklova potpuno neočekivana odluka primljena je uz nevericu i cijeli klub je zatečen njome. Ona predstavlja veoma ozbiljno krštenje ugovora koji Kaboklo ima sa Venecijom i Bruno bi trebalo da poštuje svoje profesionalne zadatke za sezonu 2023/24 u našem timu, kao što se i obavezao. Samo Venecija polaže prava na njega, ne može da igra za bilo koji drugi klub u okviru neke lige i federacije – piše u saopštenju učesnika Evrokupa.

Venecija takođe tvrdi da joj je načinjena ogromna šteta i da ima mogućnost da pravnim putem zaštiti svoje interese. Kaboklo je u julu potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 800.000 evra, ali je tokom Svjetskog prvenstva u košarci promijenio agenta i predomislio se.

Po saznanjima medija iz Izraela, Kaboklo se priprema za turneju Makabija Ranane, koji će u Sjedinjenim Američkim Državama igrati prijateljske mečeve sa Bruklin Netsima, Klivlend Kavalirsima i Minesota Timbervulvsima. Brazilčeva namjera je da potpiše ugovor sa nekom NBA franšizom.

Nastup krilnog košarkaša u dresu Brazila je privukao pažnju ljubitelja košarke. Krilni košarkaš je na Svjetskom prvenstvu bilježio 16,4 poena i 9,2 skoka po meču i bio je od velike važnosti po igru svoje selekcije, posebno u ofanzivnoj fazi.

Venecija će i naredne sezone igrati u Evrokupu – italijanski tim takmičenje otvara gostovanjem London Lajonsima 1. oktobra.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu