Tenis

Nastavljena rasprava tenisera o Novaku "Ne ljuti me manjak priznanja za Đokovića, koliko nezaslužena mržnja"

Džordž Opelka, otac američkog tenisera Rajlija, odgovorio je Vaseku Pospišilu na konstataciju da Novak Đoković ne dobija priznanje za svoj doprinos.

Novak Đoković
FOTO: WILL OLIVER/EPA

Pospišil je prije tri godine osnovao sa Đokovićem nezavisnu asocijaciju (PTPA), koja se suprotstavlja ATP-u i štiti interese igrača i smatra da Novak zaslužuje mnogo bolji odnos javnosti prema njemu.

– Novak ne dobija dovoljno priznanja i zbog toga bijesnim. Toliko je dobar momak. Svi mogu da se ponašaju kao anđeli pred kamerama, da kažu prave stvari, ovo i ono. Suština je u tome kakav si kada nema kamera i kako tretiraš ljude generalno – rekao je Pospišil i dodao:

“On je toliko velikodušan. Ne znam da li je moje da o tome govorim, ali pomaže juniorima u Srbiji – finansira, zaista mu je stalo. Pretpostavljam da je to zbog toga kako je odrastao i šta je sve prošao, zna da cijeni borbu i razumije koliko je teško kada je sve protiv tebe. Pokušava da pomogne kolegama”.

Pročitajte još

U odgovoru na ovu izjavu se javio Džordž Opelka.

– Svlačionica zna. Ne nervira me to što manjka priznanja koliko mržnja prema Novaku na društvenim mrežama koja nije zaslužena iz razloga koje je Vasek naveo. Novakov rad će nastaviti da evolvira i govori svoju priču. To je od presudnog značaja kako bi tenis na kraju pobijedio – odgovorio je Opelka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije