Sport

NEMA EUFORIJE Đajić: Rezultati su sjajni, ali ne mijenjamo ambicije

Košarkaški klub Borac bilježi nevjerovatne rezultate u dva takmičenja. Banjalučani su naime trenutno bez poraza u regionalnoj ABA 2 ligi, te u šampionatu Bosne i Hercegovine.

NEMA EUFORIJE Đajić: Rezultati su sjajni, ali ne mijenjamo ambicije
FOTO: ABA LIGA /D. STJEPANOVIĆ

Na turniru u Sarajevo ekipa je otputovala sa zebnjom i bez nekoliko igrača koji su bili standardni u rotacijama trenera Dragana Nikolića. Ipak, ostatak ekipe je nadoknadio njihov izostanak pa je Borac zabilježio tri pobjede. Banjalučani su u Sarajevu savladali Rogašku (89:87), zatim Pelister (101:86), Vrijednosnice Osijek (89:78).

Predsjednik kluba Milan Đajić međutim ne dozvoljava euforiju.

– Ovo je fantastičan rezultat kakav se ne pamti godinama. Sve zasluge idu igračima i stručnom štabu. Sve se poklopilo ove sezone. Pogodili smo sa pojačanjima, promovisali domaće momke i generalno atmosfera u ekipi i klubu je odlična. Ovo je ono što smo željeli kada smo prije pet godina došli u klub. Međutim, nema euforije, niti je dozvoljavamo. Razgovarali smo sa igračima i objasnili im da je ovo sjajno ali da je pred nama još mnogo mečeva u kojima ne smije da bude opuštanja. Čvrsto smo na zemlji. Prijaju nam pohvale ali nas obavezuju da i u nastavku moramo da idemo na isti način naprijed. Naš dugogodišnji rad je došao na naplatu i uživamo u ovim trenucima, a od ekipe tražimo da i dalje nastavi sa maksimalnom borbenošću i vidjećemo gdje će nas to dovesti – istakao je prvi čovjek banjalulčkog kluba.

Đajić ističe da se ambicije kluba nisu mijenjale.

– Ne stavljamo pred ekipu nikakve nove imperative, naši ciljevi su jasni i postavljeni su na početku sezone. Drago nam je što imamo ovakvu grupu momaka koji se odlično slažu i da imamo odličnu atmosferu. Na njima je samo da nastave da kvalitetno rade a ekipa je pokazala tokom ovih turnira da je sposobna da iznenadi i mnogo bogatije klubove i da se ne predaju. Ipak treba biti jasan , plej-of je ipak drugačiji sistem takmičenja iznenađenja su moguća a za sad želimo da uradimo sve da ova serija potraje što duže. Na prvom mjestu smo što je odlično i borićemo se da ostanemo tu. To je sportski da se ne predajemo ni u jednom meču – dodao je predsjednik Đajić.

Banjaluka će biti domaćin četvrtog turnira ABA 2 lige od 17. do 23. januara , a na njemu će četa trenera Dragana Nikolića da odmjeri snage sa ekipama Heliosa, Sparsa i Lovćena. Ovo su direktni rivali u borbi za plasman u plej–of, a očekuje se da ekipa ima i veliku podršku navijača.

FOTO: ABA LIGA/ D.STJEPANOVIC
FOTO: ABA LIGA/ D.STJEPANOVIC

– Prošle sezone smo za organizaciju balona u Banjaluci dobili sve pohvale a nadamo se da će tako da bude i naredne godine u januaru. Ono što nas raduje je činjenica da je dozvoljeno prisustvo publike tako da se nadamo da će gledaoci u Banjaluci prepoznati uspjehe ekipe i polovinom januara naredne godine doći da im pruži podršku da nastave sa dobrim rezultatima. Ova ekipa je pokazala da tu podršku zaslužuje a mi ćemo sa svoje strane napraviti sve da turnir u Banjaluci bude pravi spektakl i da gosti budu u potpunosti zadvooljni – istakao je predsjednik košarkaškog kluba.

Danas protiv Radnika

Košarkaši Borca imaće danas novi ispit, jer u Banjaluku dolazi ekipa Radnika. Meč će se igrati u neobičnom terminu od 14.30 časova zbog završnice turnira u Sportskoj dvorani Borik. Radnik je u pauzi promijenio trenera pa će Igor Mihajlović voditi tim umjesto Vadimira Radovanovića.

U klubu takođe mogu da budu itekako zadovoljni činjenicom da su šansu na pojedinim mečevima dobili i igrači iz mlađih kategorija.

– To je jedan od stvari na koje smo ponosni da su šansu na mečevima dobili i mladići koji su prošli naše mlađe kategorije. Reljić, Dragojević, Šorak su dobili određene minute i naša je želja da i u narednom periodu budemo šrto više naših mladih igrača promovišemo i da budu članovi prvog tima. Naravno to ne može preko noći, da momci ne sagore i mi imamo strpljenja i želju da dokažemo da smo strpljivi u radu sa njima. Draško Knežević je pravi lider tima, a ima veliku podršku saigrača – završio je Đajić

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu