Tenis

"Ono što se događa tamo je neizdrživo" Mlada nada tenisa pobjegla iz akademije Rafaela Nadala jer nije htjela da sebi uništi karijeru povredama

Mlada španska teniserka Arijana Gerlings pobjegla je iz čuvene akademije Rafaela Nadala.

"Ono što se događa tamo je neizdrživo" Mlada nada tenisa pobjegla iz akademije Rafaela Nadala jer nije htjela da sebi uništi karijeru povredama
FOTO: RAFA NADAL ACADEMY BY MOVISTAR/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nije mogla da podnese brutalne metode rada.

Arijana Gerlings odlučila je da napusti čuvenu tenisku akademiju Rafaela Nadala. Ova osamnaestogodišnja teniserka bila je svjedok brutalnog i beskrupuloznog treninga koji nije mogla da izdrži.

Na kraju je odlučila da pobjegne jer nije željela da joj način na koji je trenirala uništi karijeru i javno svjedoči o svemu što se dešavalo.

– Pokušavaju da prate ritam njegove karijere. Trenira se satima, Toni Nadal je često prisutan i isto je kao sa Rafom – puno treninga i malo odmora – kaže Gerling i nastavlja:

“Takav način rada izazvao je brojne povrede jer niko nije bio spreman kao Rafa Nadal. Mnogi od nas nisu mogli da izdrže ritam. Trenirali smo pet sati dnevno i nije bilo ni dana odmora”, istakla je ona.

Zahvalna je za sve što je dobila na akademiji, ali smatra da sistem rada jednostavno mora da se promijeni.

– Bilo je to nezaboravno iskustvo za mene. Imao sam podršku od prvog dana, brzo sam sazrila i shvatila da je za veliku karijeru neophodna žrtva. Olakšali su mi mnogo stvari, ali mislim da akademija treba da se fokusira mnogo više na pojedince – ističe Gerlings i dodaje:

“Svi smo trenirali istim tempom, i to je bilo nepodnošljivo. Razumijem, međutim, da tamo ima mnogo ljudi, tako da nije moguće fokusirati se na svakog pojedinačno”, rekla je Gerlings, prenosi Sportal.

Pročitajte još

Rafa Nadal je otvorio akademiju 2016. godine na Majorci. Centar se sastoji od 40 terena i dodatnih sadržaja, uključujući bazene, fitnes centre i hotel.

Arijana Gerlings je trenutno 756. igračica svijeta. Odlučila je da nastavi bez trenera iz akademije i vidjećemo kako će se njena karijera razvijati u narednom periodu.

Mnogo teniskih talenata je jednostavno nestalo sa scene. Malo je onih koji sami dođu do vrha, a Gerlings je na kraju odlučila da može sama doći do vrha bez pomoći.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije