Fudbal

"OPERACIJA KATAR" Sve je spremno, čeka se Piksijev odabir

Orlovi privode kraju klupske obaveze, poslije čega će se okupiti u Staroj Pazovi.

"OPERACIJA KATAR" Sve je spremno, čeka se Piksijev odabir
FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nema više dugih priprema, umora poslije sezone, igrači “svježi” dolaze usred sezone na okupljanje i svi se nadamo da će to donijeti rezultat Orlovima. Mnogo puta do sada su mesečne pripreme umjele da isprazne i izmrcvare reprezentativce, nije daleko od istine bio ni Dejan Savićević nedavno, kada je rekao da ovo može biti pun pogodak za naš mentalitet.

Na Piksiju i Orlovima je da to potvrde, brzo će se poslije okupljanja “lansirati” na arapsko podneblje. Čeka se samo spisak Dragana Stojkovića sa 26 odabranih, koji najvjerovatnije neće biti objavljen prije petka, a najizvesnije je da će biti objelodanjen u “pet do 12”, poslednjeg dana u roku za to, 14. novembra.

Svakako će svi igrači biti unaprijed obavješteni jer se baš 14. novembra planira okupljanje u Staroj Pazovi, a dan kasnije se ide u Bahrein.

Tu će se igrati meč protiv domaće selekcije 18. novembra od 17.00 po našem vremenu. Biće to praktično utakmica “aklimatizacije”, pred ono glavno, početak Mundijala. Orlovi dan kasnije idu u Dohu koja je udaljena samo 150 kilometara od Maname, već 24. novembra igramo protiv Brazila od 20.00, a četiri dana kasnije rival je Kamerun od 11.00.

Za kraj, očekuje se rasplet grupe protiv Švajcaraca, 2. decembra od 20.00. Sada slijedi samo iščekivanje spiska, samo je pet selekcija objavilo ko ide u Katar.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu