Fudbal

SRBIJA NA “IGLAMA” Poznat krajnji rok, čeka se konačni mundijalski spisak

Ostalo je još 10 dana u kojima se očekuje konačni presjek Dragana Stojkovića.

Dragan Stojković Piksi u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Selektori reprezentacija koje igraju na Svjetskom prvenstvu su imali obavezu da predaju širi spisak fudbalera koje će voditi na Mundijal do petka 21. oktobra, a taj spisak je morao imati minimalno 35, maksimalno 55 igrača.

Rok za konačan spisak je 14. novembar (20 časova) i na njemu će biti ukupno 26 fudbalera, a pojedini nacionalni timovi su već objavili spiskove.

Zanimljivo je da je upravo selektor Srbije nedavno bio jedan od začetnika ideje da na prvenstvo reprezentacije umjesto 23, vode 26 igrača, što su u krovnoj fudbalskoj organizaciji sa zadovoljstvom prihvatili. Nisu selektori bili u obavezi da objavljuju imena sa šireg preliminarnog spiska, samo je bilo bitno da se to dostavi FIFA.

Sada se očekuje i konačni presjek, poslije dešavanja u FSS u kojima još nije izabran predsjednik. Čak i dok su trajale tenzije u Staroj Pazovi, Piksi je u šali pitao novinare “da li hoće spisak”, a izvjesno je da će se na to još malo sačekati.

Među poslednjim timovima koji su predstavili igrače je Kostarika. Ima i onih koji se bore sa pehovima poput Kanade, a Japanci su još 1. novembra objavili ko ide u Katar.

Japanci su prvi otkrili konačnu listu imena na koje računaju, a izbor selektora izazvao je veliki revolt u tamošnjoj javnosti. Prije svega, zbog izostanaka Genki Haragučija i Juje Osaka, koji su na prošlom SP bili standardni. Za razliku od njih dvojice, Takuma Asano će predstavljati Samuraje u Kataru, gdje ih čekaju okršaji u grupi sa Nemačkom, Španijom i Kostarikom. Za neke timove se znaju preliminarni spiskovi, ali treba imati u vidu da se klupski fudbal još malo igra i da mnogi sa razlogom čekaju još malo, u strahu od povreda, prenosi Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu