Fudbal

SKANDAL U ZAGREBU Huligani pratili, pa napali fudbalera Hajduka

Vezni igrač Hajduka Filip Krovinović (28) napadnut je u Zagrebu od grupe suparničkih navijača, saopštio je Hajduk.

SKANDAL U ZAGREBU Huligani pratili, pa napali fudbalera Hajduka
FOTO: STR/EPA

Kako su naveli, napad se desio nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka.

– Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživio fizički napad od grupe suparničkih navijača. Odmah moramo reći da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva – Hajduk. Ovim putem najoštrije osuđujemo ovaj divljački čin. Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcionišu osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom – navili su iz Hajduka.

Pročitajte još

U saopštenju još ističu da je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad.

– Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osjetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpio teže posljedice – navedeno je u saopštenju.

Kako su naveli, ovo nije prvi put da njihovi igrači doživljavaju slične neugodnosti u Zagrebu.

– Sličan slučaj dogodio se i prije osam godina kada su napadnuti Toma Bašić i Josip Juranović – dodali su.

“Hajduk još jednom osuđuje bilo kakav oblik nasilja, za naš klub ovakve stvari nisu prihvatljive i napravićemo sve što je u našoj moći da se napadači privedu pravdi, a naši igrači u budućnosti zaštite od sličnih neugodnosti”, zaključeno je u saopštenju, prenosi ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu