Ostalo

TUGA DO NEBA Poginula mlada hrvatska rukometašica

Hrvatski rukomet je zavijen u crno zbog stravične tragedije koja je zadesila mladu 18-godišnjakinju, rukometašicu Maju Zoricu.

s
FOTO: SRPSKAINFO

Maja je bila dio ŽARK Split, a njena smrt potresla je cijelu rukometnu zajednicu.

Tragični događaj se odigrao kada je Maja sa dvije prijateljice putovala kući u Sinj. Na putu kod Dicma, u njihovu traku je prešao 44-godišnji vozač privatnog vozila, koji je bio pod uticajem alkohola, te je došlo do sudara, prenosi Sportal.

Pročitajte još

Maja je prevezena u bolnicu sa teškim povredama, ali nažalost, nije preživjela. Ostale dvije učesnice u nesreći, od kojih je jedna maloljetna, a druga 25-godišnjakinja, takođe su zadobile teške tjelesne povrede i trenutno se nalaze u bolnici.

Hrvatski rukometni savez je izrazio svoje saučešće povodom tragičnog gubitka.

Utakmica njenog kluba, koja je bila zakazana za subotu protiv Zrinskog u Solinu, odložena je.

"Ako nas tužne jutrom probude…" 🕯️❤️S tugom u srcima i nevjericom, primili smo vijest o tragičnoj smrti naše…

Posted by Hrvatski rukometni savez on Saturday, September 9, 2023

– Ako nas tužni ljudi ujutro probude… Sa tugom u srcu i nevjericom primili smo vijest o tragičnoj pogibiji naše rukometašice Maje Zorice, igračice ŽARK Split. Naše misli i molitve su sa porodicom, saigračima, prijateljima iz ŽARK-a Split i svima onima u čijim je životima ostao neizbrisiv trag i vječna uspomena na nasmejano lice naše atletičarke. Iskreno saučešće Hrvatskog rukometnog saveza i cijele rukometne porodice. Počivaj u miru – piše u saopštenju hrvatskog Rukometnog saveza.

I klub ŽARK Split se oprostio od Maje Zorice riječima.

https://www.instagram.com/zark_split/?utm_source=ig_embed&ig_rid=41813b5d-2e89-49c7-a851-85b454e7584a

– Tužnim i slomljenim srcem saopštavamo da nas je naša igračica Maja Zorica napustila nakon tragične nesreće sa 18 godina. Ugasilo se srce našeg velikog borca. Saosjećamo sa porodicom i upućujemo iskreno saučešće najmilijima. Njen plemeniti i snažni duh, pun životne radosti i ljubavi, zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama. Anđele naš, počivaj u miru – napisali su oni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu