Ostalo

U ČAST VELIKANA Za vikend 5. memorijal "Limun Papić" (FOTO)

Odbojkaški klub Borac predstojećeg vikenda biće domaćin i organizator 5. međunarodnog Memorijalnog turnira "Limun Papić" na kojem će još nastupiti Kakanj 78, vicešampion Hrvatske Mursa, te ekipa Novog Sada.

Turnir Limun Papić
FOTO: DUŠAN REPIJA/RINGIER

Ovo je još jedan omaž legendarnom novinaru i prvom predsjedniku OK Borac koji je život posvetio sportu i sportskom novinarstvu. Kada su čelni ljudi banjalučkih odbojkaša prije pet godina došli na ideju da na ovaj način iskažu zahvalnost i sačuvaju sjećanje na Papića, dobili su podršku njegove porodice, a od prvog dana uz njih je bila kćerka Limuna Papića, Tatjana Papić-Džakula.

– Želim i ovom prilikom da se zahvalim Borcu što održava sjećanje na mog oca. Svim ekipama želim mnogo sreće, a naročito domaćinu kojem će ovo biti prava provjera pred predstojeću sezonu – rekla je Tatjana Papić-Džakula.

Limun Papić
FOTO: DUŠAN REPIJA/RINGIER

Prvi čovjek Banjalučana Aleksandar Dakić istakao je da će ove godine, kao i prethodne, sve ekipe odigrati međusobne duele, te da će se igrati ukupno tri seta po utakmici.

– Utakmice se igraju na ukupno tri seta, svako će igrati sa svakim u subotu u 13, 15, 17 i 19 časova. U nedjelju su na rasporedu u 11 i 13 časova. U subotu nakon meča Borac – Mursa planirano je otvaranje turnira, a nakon posljednje utakmice biće upriličena dodjela pehara medalja i pojedinačnih nagrada. Pozivam publiku da dođe i podrži naš klub i želim da se zahvalim Tatjani koja je od početka dio ove priče – rekao je Dakić.

Kada je u pitanju sastav Borca, trener Mišo Marjanović može da računa na samo jednog igrača iz prošle sezone, a sve ostalo su novajlije ili momci koji su prekomandovani u prvi tim. Prosjek godina ekipe je nešto iznad 19, a kako su se našalili, malo im ga kvari kapiten Borko Ilić.

Raspored mečeva

Subota, 23. septembar 13.00 Mursa – Borac 15.00 Novi Sad – Kakanj 78 17.00 Mursa – Kakanj 78 19.00 Borac – Novi Sad Nedjelja, 24. septembar 11.00 Mursa – Novi Sad 13.00 Borac – Kakanj 78

– Mlada smo i potpuno nova ekipa. Tek se uigravamo za šta je potrebno vrijeme, pa ćemo tek od polusezone biti prvi. Od turnira očekujem da damo maksimum, da ispravimo masu grešaka koje pravimo u ovoj fazi priprema. Kada je u pitanju sezona, nemamo nikakve ambicije da prema vrhu, opstanak je jedini cilj. Mislim da ćemo u tome uspjeti, a osim toga prioritet je da zadržimo ovu ekipu na okupu tri, četiri godine. Za razliku od ranijih godina, sada smo kompletni na svakom treningu, momci hoće da rade i napreduju – rekao je Marjanović.

Jedan od njegovi aduta Filip Puzić podvlači da je atmosfera u ekipi sjajna.

– Odradili smo veliki broj treninga tokom priprema, daleko najviše do sada od kada sam ja u klubu,a to je već nekih četiri, pet godina. Atmosfera je fantastična baš zbog toga što smo približni sa godinama, svi želimo da igramo, da pobjeđujemo. Naš zadatak na turniru je da pokažemo da nismo ekipa koja će učestvovati, nego koja će se boriti – naglasio je Puzić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu