Košarka

(VIDEO) Dobio novo srce: Skot Polard počeo polako da se kreće

Skotu Polardu, čuvenom košarkašu koji je igrao za Sakramento i koji je svojevremeno osvojio šampionski prsten sa Boston Seltiksima 2008. godine, sada je izvršena transplantacija srca.

Skot Polard
FOTO: STEVE C. MITCHELL/EPA

Ovaj 48-godišnjak, koji je proveo 11 sezona u NBA ligi, primljen je na intenzivnu negu Univerziteta Vanderbilt u Nešvilu, čekao je relativno kratko na transplantaciju srca.

Prema pisanju Amerikanaca od prije 15 dana, tražilo se srce „dovoljno veliko i jako da dovede krv u njegovo izuzetno veliko tijelo“, piše Sportal.

Sada je izvršena operacija, Skot Polard je počeo polako da se kreće.

– Skot danas silazi sa sprata intenzivne njege i nastavlja da odlično napreduje u svom izlječenju – napisala je njegova supruga na Instagramu.

Polardu je ranije dijagnostikovan problem izazvan genetikom i vjeruje se da je virus koji je dobio 2021. mogao da pogorša situaciju. Međutim, njegova veličina dodatno otežava pronalaženje odgovarajućeg donatora.

Pročitajte još

On je ranije rekao da polovina njegove braće i sestara ima sličan problem, a bivši igrač Indijana Pejsersa je zbog toga izgubio oca koji je umro 1990-ih u 54. godini. Polard je tada imao samo 16 godina.

– To je bio hitan poziv za buđenje – rekao je on za CBS 13 Sakramento prošlog mjeseca i dodao:

„Znam sve to cijeli svoj život, samo zato što mi se to urezalo u mozak kao 16-godišnjaku. Da, biti visok je sjajno, ali neću doživjeti 80 godina.“

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije