Ostalo

(VIDEO, FOTO) Dodik najavio odlikovanje za trofejnog džudistu "Želimo da na Jahorini trening centar nosi ime Nemanja Majdov"

Želimo da na Jahorini napravimo trening centar koji će nositi ime Nemanje Majdova i kojim će on upravljati!

Milorad Dodik i Nemanja Majdov
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Rekao je ovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je danas primio evropskog i svjetskog prvaka u džudou.

On je istakao da je trofejni sportista iz Istočnog Sarajeva najbolji ambasador Srpske i srpskog naroda.

– Nema boljih ambasadora za Srpsku i srpski narod od ovakvih uzornih sportista. Naša je dužnost da takvi uspjesi ne budu zaobiđeni, a Majdov zaslužuje najveće priznanje. Planiramo da njemu i ekipi dodijelimo odlikovanje povodom Dana Republike, jer oni to zaslužuju – rekao je Dodik.

Nemanja Majdov
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
Milorad Dodik
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
Milorad Dodik i Nemanja Majdov
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
Nemanja Majdov
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

To po svemu sudeći neće biti kraj priznjanja koje će Majdov dobiti u Republici Srpskoj.

– Planiramo da jedna od dvorana u Srpskoj nosi njegovo ime, jer malo je sportista koji imaju ovakve uspjehe. Želimo i da na Jahorini napravimo trening centar koji će nositi njegovo ime i kojim će on upravljati – jasan je Dodik.

Majdov je istakao da ga je predsjednik Srpske uvijek snažno podržavao, što mu je mnogo značilo za ostvarene sportske uspjehe.

– Predsjednik se u posljednjih 15-ak godina uključio u davanje podrške meni jer je prepoznao moj talenat i hvala mu na tome. Danas sam mu dao jednu moju medalju jer je pola medalje njegova zasluga. Mnogo sam naučio od njega. Najviše kako se ne odustaje i kako se voli svoj narod – jasan je Majdov.

Pročitajte još

On je tokom karijere imao veliki broj povreda i operacija, ali je nedavno osvajanjem titule prvaka Evrope svima pokazao da u njemu ima još dosta baruta.

– Tijelo može da izdrži, ne volim da kukam. Idemo dalje. Povrede su sastavni dio sportske karijere I najbitnije je da ne dođu u pogrešno vrijeme – kazao je Majdov kojeg između ostalog naredne godine očekuje borba na Olimpijskim igrama u Parizu.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije