Fudbal

(VIDEO, FOTO) IDEALNI USLOVI Ovo će biti baza Srbije na Evropskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Srbije će se voljom žrijeba na šampionatu Evrope naredne godine takmičiti u grupi C zajedno sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske, što je prema pravilima UEFA odredilo da baza Orlova bude u južnom dijelu Njemačke.

Aleksandar Mitrović
FOTO: NIKOLA KULAGA

Nacionalni savezi su već sredinom 2022. bili u obavezi da po geografskim zonama (sjeveristok, zapad, jug) naprave uži izbor od četiri grada i da se poslije žrijeba odluče za konačan.

U skladu sa zahtjevima selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegovog stručnog štaba donesena je odluka da srpska reprezentacija tokom EURO bude locirana u Augzbugu, u hotelu „Maximilian’s“, sa korišćenjem trening centra Rosenaustadion.

FOTO: FSS
FOTO: FSS

– S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije posljednje dvije utakmice u grupi igrati u Minhenu na Alijanc Areni, koja se nalazi nedaleko od Augzburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja. Uz to, vrlo se vodilo računa da smještaj, kao i uslovi u trening centru budu u skladu sa najvišim profesionalnim standardima – piše na sajtu FS Srbije.

Hotel „Maximilian’s“ je kategorisan sa pet zvijezdica i pruža idealne uslove za smještaj sportskih ekipa. U njemu su odsjedali reprezentacija Njemačke i klubovi poput Bajern Minhena i Borusije Dortmund.

FOTO: FSS
FOTO: FSS

Trening centar je, kako se navodi, udaljen desetak minuta od hotela i posjeduje najkvalitetniju travnatu podlogu.

Pročitajte još

U skladu sa regulativom UEFA reprezentacija Srbije će u Njemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice. Stojkovićeva ekipa će tog meča imati četiri provere, po dvije u martu i junu.

– Fudbalski savez Srbije će u narednim danima obavjestiti javnost o datumima odigravanja prijateljskih utakmica i imenima protivnika – dodaje se na sajtu Saveza, a prenosi Sport klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije