Ostalo

(VIDEO) Vučić ima velika očekivanja: Predsjednik Srbije najavio veći budžet i visoke nagrade za medalje sa Olimpijskih igara

Šahisti Srbije su napravili najveći uspjeh u istoriji ove zemlje, pošto su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu uspjeli da se okite zlatnom medaljom, po prvi put u istoriji naše zemlje.

(VIDEO) Vučić ima velika očekivanja: Predsjednik Srbije najavio veći budžet i visoke nagrade za medalje sa Olimpijskih igara
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Zbog toga, predsjednik Aleksandar Vučić je odlučio i da ugosti našu reprezentaciju, kojoj je obećao i značajno veći budžet za ovaj sport. On je rekao i da želi da se šah vrati u škole širom Srbije.

– Želimo da razvijamo šah, da razvijemo baze, kako u škole da vratimo šah. Ova nacija je poznata po ogromnoj ljubavi prema toj drevnoj igri, igri najintelektualnijih ljudi, ozbiljnih, odgovornih, disciplinovanih i posvećenih .Nekada smo organizovali šahovska takmičenja, to moramo da radimo i u budućnosti i vjerujem da je šahovski svijet poseban svijet, drugačiji život. Ugled Srbije je dramatično skočio posle zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, iako su to mnogi pokušali da sakriju jer je gotovo nemoguće pobijediti one koji ulažu ogroman novac, kao što su Nijemci, Azerbejdžan, kojima je to tradicija, kojima je to velika stvar. Mi ćemo kao država nastaviti da pomažemo, Aleksandre da naučiš srpski. On je Srbin koji je stigao iz Rusije, iz Uljanovske oblasti, pomalo govori, ali mora da ubrza, da nađeš djevojku ovde lijepo Aleksandre, ovdje je tvoj život, tvoja budućnost, zauvijek lijepo u svojoj Srbiji ostao, od vas očekujem mnogo medalja – istakao je Vučić.

Pročitajte još

Takođe, imao je i malu konverzaciju za predsjednikom Olimpijskog komiteta Srbije, Božom Maljkovićem, kojem je tražio nešto pred Pariz.

Predsjednik Vučić je poprilični optimista pred najveću svjetsku smotru takmičara na svijetu, te je rekao da očekuje bar 10 medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

–  Božo, te pare što tražiš te pare za OKS, konačno ti stižu i dodatne te pare, da ne bude da nije bilo tih para, očekujemo 10 medalja u Parizu, a gledajte kako da se izvučete. Jeste, 10 medalja iz Pariza, do sada smo imali više, imali smo tri i četiri u Pekingu i Londonu, u Riju već osam, evo u Japanu devet, sad moramo dvocifreni da se vratimo iz Pariza. Ja se uzdam u strijelce i borce u različitim borilačkim discplinama, ali vjerujem da će i u ekipnim medaljama biti žetva medalja. Naravno i Novak Đoković, hvala mnogo i još jednom čestitam i da se borimo da ovo ne bude jedina medalja, hvala mnogo i živjela Srbija, navodi telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije