Košarka

Bajić poslije poraza od Partizana: Pravili smo puno grešaka, pokušaćemo slaviti u Podgorici

Igokea je poražena na svom parketu od Partizana u okviru 12. kola ABA lige sa 85:96.

Bajić poslije poraza od Partizana: Pravili smo puno grešaka, pokušaćemo slaviti u Podgorici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Imali su domaći šansu u finišui susreta da učine nešto više, prišli su na posjed zaostatka, ali do preokreta nisu uspjeli da dođu.

Trener Dragan Bajić je čestitao protivniku i analizirao uzroke poraza.

– Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji čitav meč. Možda smo neki period utakmice pokazali ono što smo trebali da pokažemo čitavim tokom meča ako smo htjeli da slavimo u ovom meču. Mislim da se u ovakvu utakmicu treba ući sa mnogo više energije. Rekao sam mojim momcima da nam motiv ne smije nedostajati, pogotovo jer je puna dvorana i zato što igramo protiv Evroligaške ekipe. Međutim nismo bili na tom nivou u večerašnjoj utakmici. Pravili smo puno grešaka. Mi smo mijenjali odbrane često, kombinovali smo i zonsku i igru čovjeka, međutim ne smijemo sebi dozvoliti da završimo utakmicu da primimo skoro sto poena, a napravimo dva faula po četvrtini. To se nikako nije smijelo desiti – rekao je Bajić i dodao:

– Svjestan sam da je Partizan dominantniji tim u odnosu na nas. Kad krenemo od pozicije plejkmakera pa do pozicije pet, kolega Obradović stvarno ima mogućnost da me kazni i da me napada. Moramo biti odgovrniji i konkretniji pogotovo u momentu dva, tri minuta do kraja kada smo došli do tri poena razlike i tad smo imali možda dobre situacije i dobre prilike da možda okrenemo meč u svoju korist. U tim nekim stvarima smo kažnjavali Partizan i neki dvocifreni minus smo doveli do egal utakmice i mogućnost da slavimo u ovom meču. Međutim šta je, tu je. Zaslužena pobjeda Partizana, bili su bolji čitav meč. Želim im puno sreće naravno u nastavku ABA lige tako i u Euro ligi kako želim i nama.

Pročitajte još

Igokea nema puno v remena za odmor.

– Uspio sam uraditi dva treninga prije ovog meča, mislim da će nam i ova utakmica protiv ovakvo jakog i kvalitetnog protivnika dobro koristiti sa tim da nas sutra odmah ranom zorom čeka autobus za Podgoricu. To će biti naporno, nećemo se odmoriti, jer u srijedu igramo sa Studentskim centrom. Međutim šta je, tu je. Bitno je samo da budemo zdravi, da pokušamo u tu utakmicu u Podgorici ući što odmorniji i spremniji i da pokušamo slaviti. Poraz nikada nije prijatan čak ni protiv ekipe jake poput Partizana. Moramo dignuti glave i dobrim treningom da se vratimo u dobru formu – završio je Bajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu