Ostalo

Banjalučanima vrijedni rekordi i norma: Završeno prvenstvo BiH u plivanju na GOB-u

Tokom dvodnevnog prvenstva BiH u plivanju koje se održalo na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, viđeno je mnoštvo uzbudljivih trka u različitim disciplinama koje su publiku dizale na noge, a oboreni su državni rekordi i isplivana je norma za Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Banjalučanima vrijedni rekordi i norma: Završeno prvenstvo BiH u plivanju na GOB-u
FOTO: FOTO: PK OLYMP

Učestvovalo je 280 plivača i plivačica iz 23 kluba. Tokom dvodnevnog prvenstva vladala je prava sportska atmosfera među takmičarima iz Trebinja, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Laktaša, a posebno među domaćim, banjalučkim klubovima.

Da nije bilo problema sa elektronikom, sve bi bilo mnogo bolje, a ovu “boljku” nadležni bi trebali pod hitno da riješe.

FOTO: PK OLYMP
FOTO: PK OLYMP

Štafeta Plivačkog kluba “Olymp” iz Banjaluke u sastavu David Vučić, Luka Morača, Nikola Srdić i Mihajlo Vuković postavila je novi rekord u disciplini 4×50 metara slobodno u vremenu 1.38.94. Ovim rekordom, Banjalučani su se popeli na visoko četvrto mjesto u Evopi, kada su u pitanju juniori.

Istovremeno, plivači banjalučkog “Borca”, konkretno Adi Mešetović, ne samo što je izborio normu za Evropsko prvenstvo u plivanju koje se održava u Rimu, već je osvojio i najviše FINA bodova u jednoj isplivanoj trci. Bilo je to u disciplini 100 metara slobodno koju je Mešetović isplivao za 51.33 sekunde.

Tokom prvenstva, vladao je veliki rivalitet između plivačkih klubova “Olymp” i “Borac” posebno u štafetama koje su dizale vatrene navijače na noge. U ovim štafetama trijumfovali su plivači “Borca”.

FOTO: PK OLYMP
FOTO: PK OLYMP

Plivač banjalučkog “APK 22. April” mladi Uroš Obradović oborio je rekord u disciplini 50 metara prsno za dječake do 14 godina, postavivši novi u vremenu 32.49 sekundi.

Rekord u disciplini 4 x 50 metara mješovito u vremenu 1.49.18 isplivala je štafeta “Borca” u sastavu Filip Kuruzović, Adi Mešetović, Aleksa Đukanović i Marko Babić.

Kada su u pitanju djevojke, rekorde u štafetama 4 x 50 metara slobodno i 4 x 50 metara mještovito “rušile” su plivačice GKVS Sarajevo.

FOTO: PK BORAC
FOTO: PK BORAC

Da “čudo od djeteta” Lana Pudar iz Mostara koja se iako još juniorka, ovih dana borila na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, itekako ima nasljednica, pokazala je i takmičarka Plivačkog kluba “Sport tajm” iz Sarajeva Iman Avdić (2007. godište) koja je ostvarila najbolji rezutat po FINA bodovima u disciplini 400 metara slobodno s vremenom 4.32.37.

Ne računajući štafete, upravo su djevojke publici na banjalučkom bazenu priuštile i jednu od najzanimljivijih trka koja se danas dogodila u disciplini 200 metara prsno, a u kojoj je trijumfovala takmičarka PK “Olymp” Aleksandra Zekanović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu