Ostalo

"Banjaluku čeka veliki spektakl" Predsjednik Bokserkog kluba Slavija u Sočiju na sastanku Svjetske bokserske asocijacije

Soči je ovog vikenda domaćin čelnim ljudima Svjetske bokserske asocijacije, a put Rusije otišli su i Dalibor Petković, predsjednik BK Slavije, te Nenad Borovčanin, predsjednik Bokserskog saveza Srbije.

"Banjaluku čeka veliki spektakl" Predsjednik Bokserkog kluba Slavija u Sočiju na sastanku Svjetske bokserske asocijacije
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Oni su se danas sastali sa Umarom Kremljevim, predsjednikom Svjetske bokserske asocijacije, a ishod sastanka obradovaće sve ljubitelje „plemenite vještine“ u Banjaluci.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo imao priliku da se sastanak sa Umarom Kremljevim i da dogovorimo nove detalje oko saradnje sa Svjetskom bokserskom asocijacijom. Umar Kremljev potvdio je svoj dolazak u Banjaluku, sredinom aprila, i tokom posjete trebalo bi da se sastane sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske. Jedan od glavnih razloga posjete je predstojeći bokserski spetakl „Noć šampiona“ koji će početkom septembra biti održan u Banjaluci. Nagradni fond ovog turnira, na kojem će snage odmjeriti olimpijski i svjetski šampion je milion evra i Banjaluku čeka veliki spektakl – poručio je Petković.

Pročitajte još

Sa Umarom Kremljevim postignut je i dogovor oko podrške daljem razvoju BK Slavija, banjalučkog i boksa Republike Srpske.

– Dogovorili smo da se Svjetska bokserska asocijacija pruži još jaču podršku daljem razvoju BK Slavija, ali i daljem razvoju boksa u našem gradu i Republici Srpskoj. To znači da ćemo imati podršku na svim nivoima, i logistički, i na svaki drugi način, a veliku zahvalnost dugujemo Umaru Kremljevu što je prepoznao značaj svega onoga što smo da sada uradili. Ovo je veliki korak naprijed za BK Slavija, a prvi rezultati naše saradnje uskoro će biti i vidljivi – poručio je Petković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu