Košarka

"Bili ste svjedoci..." Obradović otkrio razloge poraza, brine ga povreda jednog igrača (FOTO)

Studentski centar je napravio veliko iznenađenje, pobjedivši Partizan u finalu Superkupa ABA lige.

Željko Obradović
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA

“Studenti” su tako došli do prvog trofeja u sezoni, a utiske je poslije utakmice sumirao strateg “parnog valjka” Željko Obradović.

– Prisustvovali smo jednoj jako kvalitetnoj košarkaškoj utakmici. Bili ste svjedoci da se sve odlučilo u par zadnjih sekundi. Bila je ovo jedna zanimljiva utakmica i želio bih da čestitam igračima Studentskog centra na osvajanju trofeja Superkupa, a posebno mom kolegi Andreju Žakelju. Mislim da je izvanredno vodio ekipu i da su igrali na vrhunskom nivou cijeli turnir, ali i večerašnju utakmicu – započeo je Obradović, pa nastavio:

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA

– Finale je bilo puno preokreta. Imali smo priliku da privedemo utakmicu, ja bih rekao veoma lako, kraju, ali smo napravili neke brzoplete odluke u napadu, a onda i u odbrani. Dozvolili smo da se lako vrate u utakmicu i da se tim šutom za tri poena  odlijepe i povedu sa dva razlike. Bez obzira na sve, imali smo tajm-aut i taj zicer koji smo promašili, ali pričati o zadnjem napadu nikad nije nešto što je mene posebno interesovalo. Želio bih da se zahvalim i organizatorima. Proveli smo tri predivna dana u Podgorici, u sjajnoj sportskoj atmosferi, lijepo smo se družili i organizacija je zaista bila na veoma visokom nivou. Hvala svima koji su učinili da se ojsećamo ovako prijatno u Podgorici- istakao je trener Partizana.

Da li je planski Frenk Kaminski šutirao na kraju utakmice, interesovalo je prisutne, prenosi Sportal.

 Nije bila improvizacija. Pretpostavili smo kako će da reaguju u odbrani i to je bilo jedno od rješenja. Uvijek morate da imate više rješenja, on (Kaminski) je bio praktično sam ispod koša, promašio je zicer i to je to.

Pročitajte još

Ponitke nije bilo u Podgorici, a sada je Obradović otkrio i nove detalje o ovom poljskom košarkašu.

– Ne bih sada o njemu nešto preterano pričao. Prošao je cijeli pripremni period sa nama, nažalost doživio je tu povredu koja ga je spriječila da bude sa ekipom ovde i ne vjerujem da će biti sposoban ni da igra turnir u Atini, mi putujemo već u petak. Srećna okolnost da do početka prvenstava imamo oko 10ak dana. Neki igrači moraju da se odmore, neki da podignu formu i da vidimo da li možemo da ih koristimo u nekoj većoj minutaži. Pripremni period je takav – neki su manje, neki više spremni i uvijek se reaguje dok ne počne ono najvažnije, a to su zvanične utakmice. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije