Košarka

Obradovićev pomoćnik zna da će biti teško zadržati igrače "Biće ponuda koje nećemo moći da ispratimo, ali bitno je da Željko ostaje"

Pomoćni trener Partizana Đozep Marija Iskijerdo sumirao je sezonu košarkaša tog tima u kojoj su igrali Top 8 fazu Evrolige i osvojili ABA ligu.

Željko Obradović
FOTO: KK PARTIZAN/EMILIJA JOVANOVIC

Španac je prethodno sarađivao sa Željkom Obradovićem u Huventudu i Fenerbahčeu i smatra da je srpski stručnjak upravo ključ svega.

– Lijepo je kada pobjeđujete, ali igračima tada raste vrijednost. Biće ponuda koje nećemo moći da ispratimo. Uvijek kažem da ono što ne smije da nedostaje – Željko Obradović. Igrači dolaze i odlaze, ali kada Željko bude otišao, to će biti problem. Biće teško, ali staza je utabana. Da sam na mjestu igrača koji se premišlja, ja bih došao u Partizan. Druga stvar je kada vam neko ponudi triput više novca od onoga što Partizan može – rekao je Iskijerdo u razgovoru za “Mundo Deportivo”.

Pročitajte još

Govorio je i o odlasku Matijasa Lesora u Panatinaikos.

– Lesor je bio igrač koji je često mijenjao timove u Evroligi, nigdje nije dobio novi ugovor. A onda je došao u Partizan i postao najbolji skakač Evrolige. Dante Egzum je u Barsi bio dobar, ali sa nama je bio fantastičan. Isto važi i za mlade igrae: Smailagića, Trifunovića, Madara… Radujem se budućnosti nekih od njih, ali bi bila šteta da ih izgubimo. Ključ svega je Željko Obradović – ističe on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije