Ostalo

Đerona pred Slovačku “Putujemo puni samopouzdanja”

Poslije uspješnog starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine i trijumfa protiv Finske (34:24) u Novom Sadu, rukometaše Srbije očekuje meč drugog kola kvalifikacija protiv Slovačke.

Đerona pred Slovačku “Putujemo puni samopouzdanja”
FOTO: RSS

Slovaci su pretrpjeli poraz na gostovanju Norveškoj u prvom kolu kvalifikacija (38:26), a u nedjelju od 18 časova dočekuju srpski tim u Prešovu.

Selektor Toni Đerona rekao je da njegov tim sa velikim samopouzdanjem čeka nedeljni okršaj.

– Znamo da će meč sa Slovačkom u nedelju biti potpuno drugačiji od utakmice sa Finskom koju smo igrali u Novom Sadu. Kao što smo imali priliku da vidimo, Slovačka je u pojedinim momentima pružala zaista dobru igru protiv Norveške. Imaju veliki broj novih igrača, novog selektora i predstoji im prvi meč u ovom kvalifikacionom ciklusu na domaćem terenu  i siguran sam da će Slovačka ući energično u meč. Ali nakon priprema i trenažnog procesa u Staroj Pazovi i truda koji su momci pokazali svih ovih dana, putujemo na duel sa Slovačkom puni samopouzdanja. Utakmica neće biti laka, ali nadam se da se iz Slovačke vraćamo sa nova dva osvojena boda – rekao je Đerona.

Naredno Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Njemačka na programu je od 10. do 28. januara 2024. godine.

Ukupno 32 selekcije će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mjesta na smotri najboljih evropskih reprezentacija, piše Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu