Ostalo

Legenda Borca: Rukometaši BiH dobili novog selektora, on ima zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva i Olimpijade

Ono o čemu se pričalo u rukomtnim krugovima Bosne i Hercegovine, u narednim danima dobiće i potvrdu, Irfan Smajlagić postao je novi selektor muške A reprezentacije.

Legenda Borca: Rukometaši BiH dobili novog selektora, on ima zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva i Olimpijade
FOTO: BOJAN BOŽIĆ/RINGIER

Legendarni igrač banjalučkog Borca, potpisao je dvogodišnji ugovor, a od prvog dana bio je prva želja čelnika Saveza da preuzme klupu, prenosi Sportklub

Novi predsjednik RS BiH Kenan Magoda predložio je upravo Smajlagića za novog selektora, predlog su podržali članovi Upravnog odbora, a potom su počeli i uspješno su završeni pregovori. 

Legendarni stručnjak je odlučio da prihvati ponudu, sada ga očekuje veliki izazov, prvo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, uz neophodnu smjenu generacija. 

Smajlagić je tokom trenerske karijere vodio Egipat, sarajevsku Bosnu, Zamet, Lokomotivu Zagreb, Čakovec, omladinsku selekcije Hrvatske i reprezentaciju Irana. Bio je i pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kad su “Vatreni” osvojili zlatne medalje.  

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj. Bio je i srebrni sa Hrvatskom na SP 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije