Fudbal

DULJAJ DOBIO POJAČANJE Severina novi fudbaler Partizana

Sada i zvanično – Ksander Severina (22) je novi fudbaler Partizana.

Ksander Severina
FOTO: OMROEP WEST/YOUTUBE/SCREENSHOT

Krilni napadač je odavno pristao da dođe među crno-bijele, a sada je i agencija koja ga zastupa dogovorila detalje saradnje sa klubom iz Humske, te će fudbaler potpisati četvorogodišnji ugovor i priključiti se novim saigračima tokom tekuće sedmice.

Pročitajte još

Posao je zaključen u utorak, kada su Partizan i agencija fudbalera zaključili konačan dogovor o saradnji. Crno-bijeli su sasvim dobro prošli, jer je fudbaler došao bez obeštećenja, a na insistiranje trenera Igora Duljaja, agenti igrača su se odrekli provizije od transfera, tražili su samo procente od dalje prodaje,

Isprva se cifra nije svidjela ljudima u Humskoj, posao je u trenutku i zastao, no, kako je sam Ksander želio da dođe u Partizan, kasnije su i oni prepolovljeni.

Pisali smo ranije, Severina je rođen u Holandiji, ali porijeklom je sa ostrva Kurasao (sjeverno od Venecuele), koje je još uvijek pod patronatom Holandije.

Fudbalski školovao, u akademijama Sparte iz Roterdama, Kvik Den Haga i pomenutog Ado Den Haga, gdje i potpisao prvi profesionalni ugovor ljeta 2021. godine.

Pomenuti klub je želio da nastavi saradnju sa Ksanderom Severinom, jer je iza sebe imao veoma dobru sezonu i skrenuo pažnju nekolicine klubova (38 mečeva, osam golova i devet asistencija), medutim, igrač je želio novi izazov i viši nivo, navodi Telegraf.

U Humskoj ga vide na krilnim pozicijama, iako je sposoban da odgovori i na mjestu organizatora igre. Odlikuju ga brzina, odličan pregled igre, a bolje se služi lijevom nogom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije