Košarka

(FOTO) "22 sata ste najbolji prijatelji, a onda ti 2 sata vadi dušu" Nekadašnji NBA as uporedio razliku između Ivkovića i Obradovića

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Pero Antić je govorio o saradnji sa najvećim trenerskim imenima poput Dušana Dude Ivkovića i Željka Obradovića.

(FOTO) "22 sata ste najbolji prijatelji, a onda ti 2 sata vadi dušu" Nekadašnji NBA as uporedio razliku između Ivkovića i Obradovića
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Trostruki osvajač Evrolige, govorio za emisiju “Fer plej so Jana”.

Antić je sa obojicom trenera postao prvak Evrope, sa Dudom dva puta u Olimpijakosu, a sa “Žocom” jednom u Fenerbahčeu.

Pero Antić
FOTO: MZT SKOPLJE AERODROM/DRAGAN MITRESKI/ABA LIGA

– Eurobasket 2011. mi je dao šansu da se dokažem, a Duda Ivković, jedan od najvećih u istoriji košarke, poslije toga me je pozvao. Duda Ivković je motivator, Željko Obradović je mislilac. On ima devet titula Evrolige i do tri sata ujutru sjedi i gleda NBA ligu i uči. Kad dođe prije treninga, sam sebi nacrta i onda ti kaže šta je izmislio. Ima svoje ključeve, sujevjeran je. On ti ja najbolji drug 22 sata, a dva sata ti vadi dušu. Da ti kaže ‘Ovo je drvo’, ti ćeš reći ‘drvo je’. Da ti kaže ‘gvožđe je’, ti ćeš reći ‘gvožđe’. Ako kažeš da nije, trči 80 dužina, pa vidi da li ćeš da kažeš poslije da li je – rekao je Antić.

FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Antić i Obradović su sarađivali od 2015. godine, kada se makedonski košarkaš vratio iz NBA lige, pa sve do 2017. godine, kada je prešao u Crvenu zvezdu i u njoj završio karijeru, piše B92.

– Nisi ‘morao’ da budeš disciplinovan kod njega, možeš da mu kontriraš, ali na kraju izgubiš sve. On te uči i disciplini i svemu – objasnio je Antić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu