Košarka

(FOTO) DVOJICA NEIZVJESNA Obradović u problemima pred duel Partizana sa Efesom

Željko Obradović ima omanje probleme pred sutrašnji duel Partizana sa Efesom u Areni (20.30).

(FOTO) DVOJICA NEIZVJESNA Obradović u problemima pred duel Partizana sa Efesom
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Džejms Naneli je još u finalu Kupa Radivoja Koraća osjetio bol u ramenu i još ga nije prošao. Ništa bolje nije ni sa koljenom Tristana Vukčevića. Obojica su preskočili današnji trening i pitanje je da li će i u kojoj meri moći da pomognu timu.

FOTO: KK PARTIZAN
FOTO: KK PARTIZAN

Sačekaće trener Partizana sutrašnji dan da vidi kakva je situacija i tek onda će donijeti odluku da li će se naći u sastavu ili ne.

Džejms ima problem sa ramenom, to je nešto što mu se desilo na posljednjoj utakmici u finalu kupa. Danas nije trenirao Tristan, osjetio je bol u koljenu. Ni on nije bio na treningu, vidjećemo kakva će situacija da bude sutra, pa ćemo odlučiti da li eventualno mogu da pomognu ekipi i na koji način – rekao je Željko Obradović.

Trening su preskočili Džejms Naneli i Tristan Vukčević, ali su se ekipi na vrijeme priključili reprezentativci – Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica. I zadovoljan je strateg crno-bijelih kako su igrači radili prethodnih dana.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

– Ono što je za nas važno jeste da smo okupili igrače u nedjelju, da su se reprezentativci Srbije, Aleksa, Ognjen i Balša, priključili danas. Iskoristio bih priliku da čestitam i njima i reprezentaciji na dvije veoma važne pobjede u kvalifikacijama. Odradili su jedan jedini trening, to je bilo bitno za nas. Ovi koji su se vratili u nedjelju su radili na veoma dobar način i bili posvećeni – dodao je Obradović.

I Partizan i Efes su pretrpili poraze u finalu kupa, na sve to turski klub je promijenio trenera. Umjesto Erdema Džana u nastavku sezone prvi trener biće dugogodišnji pomoćnik Tomislav Mijatović.

– Igraćemo protiv tima koji ima novog trenera, imali su odlične rezultate u prethodnom periodu, osim tog finala kupa u kom su izgubili od Fenerbahčea. Neki igrači su dobili nove uloge. Čovjek koji je sada trener je dugo bio pomoćni trener u Efesu, vjeruje igračima koji su tu godinama. U odnosu na prvu utakmicu roster je promijenjen u smislu da su se neki igrači oporavili. Oni zaista igraju dobro i pričati o njihovom kvalitetu je suvišno – ističe popularni Žoc.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Za kraj je Željko Obradović, po ko zna koji put, istakao značaj navijača. I protiv Efesa će biti najveća snaga crno-bijelih.

“Navijači Partizana su poznati po tome da uvijek daju ogromnu podršku igračima i svima nama koji su ovdje. Zamoliću ih da budu podrška timu i da probamo iz te energije i onoga što daju timu da dođemo do rezultata. To je najvažnije. Ovaj klub postoji i takav je kakav je zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni. Dolaziće novi ljudi, neki će odlaziti, neki biti tu, ali navijači su snaga Partizana. Svi su zamjenljivi, ovaj će klub postojati bez nas, a oni su najveća moć koju ima Partizan”, završio je Željko Obradović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije