Fudbal

(FOTO) "EURO će biti prekretnica" Agent Lazara Samardžića otvoreno o budućnosti srpskog talenta

Mladi srpski vezista Lazar Samardžić se već dokazao u Udinezeu iako ima tek 21 godinu, pa je tokom ljeta bio na pragu transfera u Inter. Ipak, u posljednjem trenutku se taj posao zakomplikovao, nije došlo do realizacije, pa Samardžić i ovu sezonu provodi u Udinama.

Lazar Samardžić u opremi Srbije
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Uporedo s tim, Lazar Samardžić se tokom ove godine borio i za svoje mJesto u reprezentaciji Srbije, pa naredne godine na Evropskom prvenstvu očekujemo znatno više od njega u dresu sa državnim grbom.

Odlično je što slično razmišlja i njegov agent Karsten Rikar koji je dao zanimljiv intervju za ”SportItaliju”, na temu Samardžićevog sljedećeg kluba.

Pročitajte još

– Lazar je uvek bio profesionalac do kraja. Očigledno je bio razočaran onim što se desilo sa Interom, ko ne bi bio? Ali, od tada to što se desilo više nije uticalo na njega. On ima samo 21 godinu, tako da mu ovo sigurno nije bila poslJednja šansa. Sada je sve ovo iza njega, odmah se fokusirao na Udineze i kao što vidite još jednom je dokazao da vrIJedi. Još jedna godina u ulozi startera u Udinezeu će sigurno biti od koristi za njegovu karijeru’ – istakao je on.

Sada se sve češće pominje interesovanje Juventusa za njegove usluge.

Lazar Samardžić i Dragan Stojković Piksi se pozdravljaju poslije meča
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

– Dobro smo radili do sada, pa ne komentarišemo glasine. Juve je svakako veliki klub, sa velikom istorijom, ali ima još velikih klubova. Njegov ugovor je na snazi do 2026. godine. Važno je dobro razumJeti gdJe on može najbolje da se razvija i na kojim mJestima ima najviše koristi za njegovu karijeru. Upravo je to slučaj u Udinezeu sada. Laki je srećan tamo, spreman je za slJedeći korak, ali nam se ne žuri. On je i dalje jedan od najzanimljivih igrača u prvenstvu, a ako u budućnosti bude nešto što može doneti korist svim stranama, svakako ćemo o tome razgovarati”, konstatovao je agent.

Sledeća stavka u tim planovima je da se Samardžić na pravi način predstavi evropskoj javnosti u dresu Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sledećeg leta.

– Prije svega, Evropsko prvenstvo će predstavljati prekretnicu za njega i njegovu porodicu, posebno jer je domaćin Njemačka, gdJe je rođen i odrastao. To mu je oduvijek bio san, zato je i izabrao da igra za Srbiju. Iako još nije zaradio toliko minuta u reprezentaciji, već se prilagođava timu, šemama i stilu igre, pa se nadamo da će igrati više sljedećeg ljeta – zaključio je Rikar.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije