Košarka

(FOTO) "Ja sam ga lično zvao..." Čović otkrio zbog čega Mirotić nije došao u Crvenu zvezdu

Predsjednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, govorio je o neuspjelom transferu Nikole Mirotića u klub.

(FOTO) "Ja sam ga lično zvao..." Čović otkrio zbog čega Mirotić nije došao u Crvenu zvezdu
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

 Crnogorski košarkaš sa španskim pasošem je flertovao sa nekoliko klubova prošlog ljeta, najviše sa Partizanom koji je ostao bez pojačanja oko kog je želio da gradi cijelu ekipu i napadne fajnal for.

Kontakt Nikole Mirotića sa Zvezdom bio je kratak i površan, rekao je Čović u podkastu “Luka i Kuzma”, a prenosi Sportal.

FOTO: ALEKSANDAR DIMTIRIJEVIC/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMTIRIJEVIC/SPORTAL

Pročitajte još

– Mi smo Mirotića zvali, u maju mjesecu. Ja sam ga lično zvao, prvo njegovog menadžera, pa njegovog tasta, pa onda smo se lično čuli i on je rekao da će razmisliti nekoliko dana. Čovek je razmislio i javio da to nije to. Pominjali smo na koliko godina hoće, jednu plus dvije, plus tri, ja njega znam, on je generacija mog sina, znam ga od malena. Poslije tih nekoliko godina se javio, čuli smo se i rekao da to nije to. Ne govoreći ni gdje će, ni šta će. Tu se završilo. Sve ovo ostalo, ubacivanje političara, pa crkva, pa svetost patrijarh – započeo je Čović.

Poznato je da je Mirotić pregovarao paralelno sa Panatinaikosom i Partizanom, kao i sa Armanijem u koji je na kraju i otišao.

– Sa Mirotićem je završeno, poslije toga je Partizan radio, pregovarao, mi smo još to pipali u martu mjesecu, u kontaktu sa tastom, njegov tast se bavi i menadžerskim poslom, Đoković mali koji je u Americi, oni su mu zastupnici. Vrlo korektan odnos i taj odnos smo zadržali i sa Mirotićem – priznaje Čović.

FOTO: BOGOSLOVIJA_PRIZREN/INSTAGRAM/SCREENSHOOT
FOTO: BOGOSLOVIJA_PRIZREN/INSTAGRAM/SCREENSHOOT

Spomenuo je u humanitarni rad koji ne ističe, ali objavljuju drugi koji žele da pošalju lijepu sliku i šire aktivizam.

– On to ne želi da ističe, on insistira da na nekim stvarima na kojima učestvuje. Zašto je to bilo sa Partizanom, nemam pojma – zaključio je Čović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije