Ostalo

(FOTO) "Ljudi žele da nas utješe" Ivana Španović i Novak Đoković idu po zlatne medalje u Pariz

Srpska atletičarka Ivana Španović će u Parizu predstavljati Srbiju po 5. put na Olimpijskim igrama.

Ivana Španović
FOTO: ENNIO LEANZA/EPA

Vjerovatno i posljednjim u karijeri u kojoj još samo fali to olimpijsko zlato.

– Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje. Ljudi, kada žele da nas utješe, kažu već ste osvojili dovoljno i nema potrebe. Znamo mi, ali kada osjećaš da si tu i da su realne šanse, zašto da ne. Pogotovo u nekoj ukupnoj statistici je jedna stvar koja je značajna, bitna i itekako realna – rekao je Španović.

FOTO: ETTORE FERRARI/EPA
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

Za Angelinu Topić će ovo biti prve Olimpijske igre, a za Ivanu Španović posljednje pa je dobila pitanje koje su emocije veće i ljepše.

– Na prvim Igrama sam bila 2008. godine u Pekingu, kada sam prije toga pobijedila na Svjetskom juniorskom prvenstvu. To mi je bila nagrada i išla sam tamo bez ikakvih većih očekivanja. Bila sam mlada i rezultatski sam mogla da razmišljam da se nađem među 12 najboljih. Ali sam bila toliko impresionirana tim takmičenjem i svim što sam tamo vidjela. U svom tom čudu i razgledanju nisam mogla da se skoncentrišem na svoje takmičenje. Sada eto pričam o svojim posljednjim Igrama, petim po redu. Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Mogu da kažem da, od prvih do posljednjih, i te kako imam na šta da budem ponosna – kazala je ona.

Pročitajte još

Potom je upitana da li je sigurna da su joj posljednje Igre.

– Imam već 34 godine, malo me je sramota jer je puno. Ali sa druge strane, Nole danas puni 37. Znači limiti su samo u našim glavama. Ali, ono što stalno govorim, sve dok imam zdravu ambiciju prema sportu i onome što radim, i dok imam tu istu želju, ostaću. Najbitnije mi je samo da uživam – podvukla je Ivana Španović, a prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu