Tenis

(FOTO) Novak na listi osoba "visokog rizika": Procurile šokantne informacije, bivši agent FBI pratio Đokovića

Mislili smo da se bura oko vakcina koje je trebalo primiti za vrijeme pandemije korona virusa smirila, ali nismo bili u pravu.

(FOTO) Novak na listi osoba "visokog rizika": Procurile šokantne informacije, bivši agent FBI pratio Đokovića
FOTO: JORGE ZAPATA/EPA

Moderna je angažovala bivšeg agenta FBI da sastavi interne izvještaje kompanije o „visoko rizičnim“ slavnim ličnostima uključujući Novaka Đokovića, Ilona Maska i glumca Rasela Brenda – koji su javno kritikovali vakcine.

Već je svima poznat stav Novaka Đokovića da ne želi da primi vakcinu koja je bila preporučena u pandemiji korona virusa. On je snosio dosta posljedica zbog svog izbora, ali je ostao čvrstog stava, da se ne vakciniše.

Pročitajte još

– Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dijete, ali sam uvijek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje tijelo. Principi donošenja odluka o mom tijelu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim tijelom koliko je god to moguće – rekao je Novak Đoković nakon deportacije iz Australije 2022. 

Farmaceutska kompanija sa sjedištem u Bostonu, koja je prodala jednu od prvih mRNA vakcina protiv COVID-19 koja je distribuirana desetinama miliona Amerikanaca tokom pandemije korona virusa, navodno zapošljava tim bivših službenika za sprovođenje zakona koji čine „ odjeljenje za dezinformacije” koje prati raspoloženje protiv vakcine u javnosti.

Novak Đoković
FOTO: JORGE ZAPATA/EPA

Kako prenosi Njujork Post, odjeljenje je između ostalog naručilo i izvještaj pod nazivom “Đoković, krunisani antiheroj poslije pobjede na US Openu”. Podsjetimo, Amerikanci su tek u maju ove godine, odlučili da ukinu zabranu ulaska svim nevakcinisanim osobama, među kojima je bio i Đoković koji na US Openu, posljednjem grend slemu u sezoni, nije učestvovao 2021. i 2022. godine, ali se pred kraj ovog ljeta vratio i osvojio Njujork.

Iz Moderne su posebno bili ljuti jer su oni jedan od sponzora US Opena, a svi protivnici vakcine su na društvenim mrežama komentarisali Novakovu pobjedu, izlažući tako javno Modernu podsmijehu, piše Sportal.

Moderna je zato smatrala da je diskusija oko Đokovića visoko rizična i narušava ugled ove kompanije. Perspektiva Đokovića, koji se protivio vakcini što mu nije dozvolio da se takmiči na US Open 2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše Moderna ojačalo je tvrdnje da su vakcine nepotrebne – stoji između ostalog u izvještaju koji prenosi „Njujork post“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije