Fudbal

(FOTO) Potrebno da se ispuni jedan uslov: Čeferin najavio finale Lige Evrope ili Lige konferencija u Beogradu

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin doputovao je u u još jednu posjetu Fudbalskom savezu Srbije i odmah iskoristio priliku da istakne koliko je za cijeli region važno što će se naredni sastanak najvišeg tijela evropske fudbalske unije održati upravo u Beogradu.

(FOTO) Potrebno da se ispuni jedan uslov: Čeferin najavio finale Lige Evrope ili Lige konferencija u Beogradu
FOTO: FSS

Tokom ove posjete, Čeferin će prisustvovati svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih. Čuveni njemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige pridružiće se velikoj porodici ambasadora SIM u kojoj su između ostalog i prvi čovjek evropskog fudbala, kao i predsjednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi.

– Uvijek se osjećam lijepo u vašem gradu i mnogo se radujem što će naredni Kongres UEFA biti održan u prestonici Srbije. Kako ja to volim da kažem, na našim prostorima – rekao je za sajt FSS predsjednik UEFA koga je u hotelu Kraun Plaza dočekala delegacija na čelu sa predsjednikom Draganom Džajićem, potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem:

FOTO: FSS
FOTO: FSS

– Gostoprimstvo srpskog saveza i srpskog naroda nikada nisu bili upitni. Već sada sam siguran da će organizacija Kongresa biti na najvišem mogućem nivou. Svaki put kada dođem u Beograd, uvJerim se da su kapaciteti sve veći i veći. Za delegate je mnogo važno što je hotel povezan sa centrom u kome će se održati Kongres i to znatno olakšava kompletan proces logistike i organizacije događaja. – navodi Čeferin.

Istakao je Slovenac i to da fudbalska infrastruktura nije još na niovu na kom bi trebalo da bude, ali…

– Izgleda sasvim obećavajuće. Grade se za sada manji stadioni, imam informaciju da uskoro počinje izgradnja Nacionalnog stadiona, a u tom slučaju rastu šanse da Beograd bude domaćin novih velikih događaja – najavljuje Slovenac.

Na pitanje da li su to možda i neke finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija, Čeferin je rekao:

– Apsolutno se slažem, ukoliko svi uslovi budu ispunjeni. Beograd je veliki grad, ima moderan aerodrom, veliki broj ekskluzivnih hotela, sve moguće kapacitete i nedostaje još taj završni korak. Odnosno stadion dovoljnog kapaciteta da ugosti aktere završnog čina nekog velikog takmičenja – zaključio je Čeferin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije