Ostalo

(FOTO) PROGLAŠENA ŽALOST Tuga u Španiji, preminula mlada atletičarka

Mlada gimnastičarka, Marija Heranz Gomez (17), preminula je u četvrtak u Univerzitetskoj bolnici u mjestu Kabaniljas del Kampo, u Gvadalahari (Španija).

(FOTO) PROGLAŠENA ŽALOST Tuga u Španiji, preminula mlada atletičarka
FOTO: FREEPIK

Djevojka koja je predstavljala reprezentaciju Španije u gimnastici, preminula je od posljedica meningitisa, saopštilo je Gradsko vjeće u Gvadalahari.

– Marija nas je iznenada napustila zbog strašnog meningitisa koji ju je uzeo za samo 24 sata, ostavljajući grad u tuzi. Gradsko vjeće želi da izrazi svoju najdublju tugu i bol zbog tako tragične okolnosti i upućuje svoje najdublje saučešće svoj Marijinoj porodici i prijateljima, posebno njenim roditeljima, Rakel i Alfonsu, njenom mlađem bratu bakama i dekama, ujacima i rođacima, od kojih su mnogi stanovnici opštine, takođe izražavamo saučešće njenim kolegama iz Gvadalahare i prethodnim, iz škole San Blas de Kabaniljas, kao i cijeloj porodici Ruditramp Klub – navedeno je u saopštenju.

Marija je bila specijalizovana za trampolinu, učestvovala je sa Španijom na Svjetskom prvenstvu koje je u novembru 2023. godine održano u Birmingemu i takmičila se u uzrastu od 17 do 21 godine.

Prošle godine je bila četvrta u Španiji u kategoriji timova.

U gradu je proglašena dvodnevna žalost, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu