Ostalo

(FOTO) Sve podređeno jednoj stvari: Trener Ivane Španović otkrio zašto neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu

Ivana Španović neće nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Glazgovu.

(FOTO) Sve podređeno jednoj stvari: Trener Ivane Španović otkrio zašto neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu
FOTO: DIEGO AZUBEL/EPA

Atletsku reprezentaciju Srbije predstavljaće četiri atletičara na Svjetskom prvenstvu u dvorani u najvećem gradu Škotske, Glazgovu. Među njima nije najbolja atletičarka, skakačica udalj, Ivana Španović.

Tim povodom trener Ivane Španović, gospodin Gorana Obradovića, govorio je za Sportal, te istakao da je ranije objavljeno da Ivana neće nastupati u ovoj zimskoj sezoni, razlog rehabilitacija ahilovih tetiva.

Još ranije smo objavili, prije mjesec dana, da se Ivana neće takmičiti u zimskoj sezoni 2024., pošto je kasno krenula u trenažni proces za ovaj dio godine. U pitanju je rehabilitacija ahilovih tetiva, pa nije bilo dovoljno vremena da se spremi za Svjetsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu – istakao je Obradović.

ivana spanović
FOTO: ENNIO LEANZA/EPA

Ivana želi što bolje da se spremi i oporavi svoje tijelo za najveći izazov u karijeri, a to je pohod na zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovo će biti treće veliko međunarodno takmičenje u dvorani koje će se održati na teritoriji Velike Britanije u poslednjih šest godina pošto je i Birmingem organizovao Svjetsko prvenstvo 2018.

Iako u skoku udalj Srbija ima dvije atletičarke sa ostvarenim normama: Ivanu Španović i Milicu Gardašević, ipak će boje na zaletištu skoka udalj braniti samo Milica Gardašević.

FOTO: TAMAS VASVARI/EPA
FOTO: TAMAS VASVARI/EPA

Bronzana osvajačica medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu, u skoku uvis, takođe će predstavljati Srbiju na prvenstvu, Angelina Topić.

Na startu trke na 60 m prepone, trčaće Milica Emini, rekorderka Srbije na 100 m prepone, dok će u trci na 1500 m trčati Elzan Bibić.

Svjetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 1. do 3. marta 2024. godine, pružajući ljubiteljima atletike priliku da podrže naše izvanredne sportiste.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije