Ostalo

"Imamo šanse za prolaz" Kolaković sumirao Kvalifikacioni turnir i vidio mogućnosti Srbije (FOTO)

Kroz Ligu nacija će odbojkaši Srbije morati da se bore za što bolji plasman na FIVB rang listi, kako bi obezbijedili mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Imamo šanse za prolaz" Kolaković sumirao Kvalifikacioni turnir i vidio mogućnosti Srbije (FOTO)
FOTO: NICOLA MASTRONARDI/EPA

Izabranici Igora Kolakovića izgubili su i teoretske šanse da do olimpijske vize dođu na kvalifikacionom turniru u Tokiju, pošto su u subotu izgubili od Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:17).

Selektor je na ovom meču priliku pružio manje iskusnim igračima, pa su se u postavi našli Perić, Kujundžić, Nedeljković, kasnije je priliku dobio i Batak.

Pročitajte još

– Utisak utakmice je da smo dobili lekciju od velikog protivnika, igrali su za prolaz, vidjelo se koliko su bili jači, snažniji od nas. Mi smo ispoljili slabosti koje možemo da prikrijemo protiv nekih drugih rivala. Imali smo priliku da učimo, nadam se da smo naučili neke stvari. Važno je za ove mlađe igrače koji su bili u terenu da vide kako se može igrati protiv ovakvih rivala. Kad vidite rezultat, slika nije dobra, ali ima stvari s kojima možemo biti zadovoljni – konstatovao je Kolaković, prenosi Sportal.

FOTO: FIBV
FOTO: FIBV

Srbiji ostaje da skuplja bodove kroz Ligu nacija, pa da poslije preliminarne faze komercijalnog takmičenja zauzme što bolje mesto na FIVB rang listi kako bi se ipak takmičila u Parizu.

Prema pravilima, prioritet prilikom podijele pet viza imaće kontinenti koji do tog momenta nemaju predstavnike na Olimpijskim igrama, a potom najbolje rangirane selekcije.

– Tako je, nadamo se da ćemo biti u prilici da se borimo za odlazak u Pariz, jer je Liga nacija još jedna dionica koja mora da se odradi. Da sačekamo ostale rezultate, ali nadamo se da će deveto mjesto značiti odlazak na Olimpijske igre. Da bismo tu ostali potrebno nam je dosta pobjeda u Ligi nacija – zaključio je selektor.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije