Ostalo

IZ PALA KA VRHU EVROPE Gvideti saopštio spisak, Boškovićeva predvodi "plave dame" (FOTO)

Odbojkašice Srbije počeće u petak pripreme za Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 15. avgusta do 3. septembra, a selektor Đovani Gvideti objavio je spisak od 17 igračica.

Odbojkašice Srbije
FOTO: VOLEYBALL NATIONS LEAGUE

Poziv za pripreme dobile su tehničari Maja Ognjenović, Bojana Drča i Ana Jakšić, korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica, libera Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić, blokeri Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić, primači Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović i Jovana Cvetković.

Pročitajte još

U odnosu na tim koji se popeo na svjetski vrh prošle godine nema Slađane Mirković, Bojane Milenković, kao ni Brankice Mihajlović koja nije bila na spisku ni za Ligu nacija.

Srpske odbojkašice će bazični dio prirpema obaviti na Palama, već ustaljenu bazu iz koje uglavnom kreću ka medaljama. Put Republike Srpske krenuće u ponedjeljak, 17. jula.

Ekipa Đovanija Gvidetija igraće na Evropskom prvenstvu u grupi A u Gentu, sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom. „Plave dame“ su prije dvije godine u Beogradu osvojile srebro.

Isti spisak igračica važi i za kvalifikacije za Olimpijske igre, koje su na programu od 16. do 24. septembra.

Svjetske šampioke će se takmičiti u grupi A sa domaćinom Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije