Ostalo

(FOTO) TRNOVIT PUT DO PARIZA Odbojkašice Srbije dobile rivale u Ligi nacija, zgusnuto ljeto za Tijanu i društvo

Objavljen raspored Lige nacija za narednu godinu. Brazil, Amerika i Japan, potom finalni turnir (trenutno nepoznata destinacija) - ako uspiju da izbore mjesto, pa onda put na Olimpijske igre, tako će izgledati naredno ljeto odbojkašica Srbije.

(FOTO) TRNOVIT PUT DO PARIZA Odbojkašice Srbije dobile rivale u Ligi nacija, zgusnuto ljeto za Tijanu i društvo
FOTO: CEV

Danas je FIVB objavio raspored Lige nacija, pa je poznato gdje će sve putovati Srbija tokom 2024. godine.

Takmičenje po grupama u šestom izdanju Lige nacija 2024. odigraće se od 14. maja do 16. juna. Finalni turnir je na programu od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti određen.

Seniorke Srbije će tokom prve sedmice, od 14. do 19. maja, igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije učestvovati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

Pročitajte još

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će biti u Arlingtonu, u SAD, a mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Koreja, piše Mocart sport.

Tijana Bošković
FOTO: FIVB

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna. Seniorke Srbije će igrati u Japanu, a grad će nakndano biti određen. Pored Srbije i domaćina, u Japanu če biti i Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska, i Koreja.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspješnijih selekcija.

Podsjetimo, Srbija se već plasirala na Olimpijske igre kroz kvalifikacije, pa neće imati nikakav pritisak u Ligi nacija, za razliku od selekcija koje će juriti što više bodova kako bi preko svetske rang liste došle do vize.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije