Ostalo

VELIKA POBJEDA ODBOJKAŠICA Srbija na krilima Bilećanke do bitnog trijumfa za nastavak Lige nacija

Veliku pobjedu ostvarile su odbojkašice Srbije.

VELIKA POBJEDA ODBOJKAŠICA Srbija na krilima Bilećanke do bitnog trijumfa za nastavak Lige nacija
FOTO: ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE/ FACEBOOK

Izabranice Đovanija Gvidetija nadigrale su reprezentaciju Kine i ostale u igri za finalni turnir Lige nacije.

Pročitajte još

Odlično je Srbija počela meč. Željne su bile igranja Maja Ognjenović i Tijana Bošković, a sjajno je servirala Bianka Buša. Na startu je slomila otpor rivala  reprezentacija Srbije – uz odlične početne udarce, svjetske šampionke su izbacile Kineskinje iz igre. Odlično su se i branile u polju izabranice Đovanija Gvidetija, te su potpuno kontrolisale situaciju na terenu. Koliko su dominantne bile govori podatak da su do velike prednosti stigle i bez poena iz bloka.

Međutim, druga slika viđena je u drugom setu. Kina je zaigrala znatno bolje u napadu, ponovo je sve stizala u odbrani i u problemu su se našle naše djevojke. Mučila se Srbija na prijemu, pa je ostala i bez prvog napada. Mijenjao je Đovani Gvideti – pokušavao je sa drugim primačima, izmijenio je i dijagonalu tehničar-korektor, ali bezuspješno. Nadigrane su potpuno svjetske šampionke u ovom periodu.

Velika borba vodila se u nastavku. Brzo i precizno su igrale Kineskinje, pa su na početku bile u prednosti. Ipak, strpljiva je bila Srbija, čekala je svoju šansu. A onda na scenu stupila hrabra Sara Lozo, sa nekoliko izuzetno važnih poena u završnici. Uz dobre servise Maje Ognjenović i jednu fantastičnu odbranu Teodore Pušuć, „plave dame“ su došle do nove prednosti u setu, navodi Sportal.

Kineskinje su bez greške počele četvrti period, ali je preko Mine Popović srpski tim brzo uhvatio priključak. Činilo se da su uspostavile kontrolu sprske odbojkašice, ali nije moglo bez drame. Nisu odustajale kineske odbojkašice, međutim, u završnici nisu imale rješenja za raspoloženu Jovanu Stevanović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije