Fudbal

Kakvo je suđenje u derbijima: VAR jednom presudio u korist Partizana

Predsjednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović se obratio javnosti nakon brojnih povika i nezadovoljstva suđenjem poslije odigranog prvog kola Superlige Srbije, a dotakao se i suđenja u derbijima između Zvezde i Partizana.

Dejan Filipović
FOTO: A.DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Na udaru smo Partizana. U prethodne dvije sezone sam bio na udaru Zvezde, što dovoljno govori o radu. Ostali klubovi su tiši. Sedam derbija se igralo u mandatu ove Sudijske komisije, šest sudija je sudilo derbije. Odustali smo da Milorad Mažić sudi 15 derbija zaredom. Šest sudija, samo je Srđan Jovanović sudio dva puta. U prvoj godini kada je bila zanimljiva trka za titulu na 166. derbiju, kada je Partizan bio u prednosti pet bodova, delegiran je najbolji sudija, poslije mjesec dana se situacija promijenila. Zvezda je imala dva boda prednosti, Partizan je tražio izuzeće Srđana Jovanovića, a opet smo delegirali njega i odsuđeno je besprekorno, čisto da eto – rekao je Filipović.

Pročitajte još

On je naglasio da je suđenje bilo podjednako, onako kako treba da bude.

– Hoću da kažem da su imali ravnopravan tretman na kraju, u derbijima se odlučio prvak, mi na tri odsuđena derbija i u finalu Kupa, kao što sam rekao, nismo imali nijednu grešku. Na sedam derbija smo imali samo jednu VAR intervenciju, ona je bila prošle godine, sudio je Milan Mitić, jedina intervencija, što govori o sudijama. Šest sudija smo promIJenili zajednički, zajedničkim dogovorom, sJednemo, kaže ko šta misli i hajde da pogledamo jedinu VAR intervenciju. Potpuno opravdana, teška situacija uživo. Katai je šutnuo Živkovića u list, očigledan faul, za sada jedina u korist Partizana. Što se tiče svega, kao uvod u čitavu priču, prošle godine znate da se Zvezda oglasila poslIJe ove odluke – rekao je Filipović, a prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu