Fudbal

Sudije dižu glas zbog koverti: Filipović najavio obraćanje poslije napada iz Partizana

Fudbalski klub Partizan, njegovi igrači i sportski direktor Ivica Kralj osuli su drvlje i kamenje na arbitra Milana Mitića i prvog čovjeka Sudijske organizacije FSS Dejana Filipovića nakon meča sa TSC, ali uskoro treba očekivati odgovor.

Sudija Milan Mitić na meču TSC - Partizan
FOTO: FK PARTIZAN/MIROSLAV TODOROVIĆ

Kao što je poznato, iz Humske su „bljuvali vatru“nakon remija u Bačkoj Topoli (3:3) ne birajući riječi i vokabular kako bi oblatili Mitića i Filipovića. Partizan je kroz dvije verzije saopštenja udario na FSS i sudijsku organizaciju između ostalog navodeći da su arbitri „stimulisani“ napunjenim kovertama, dok je Kralj koji je otišao korak dalje i zatražio smjenu Filipovića.

Pročitajte još

– Taj nazovi čovjek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čovjeka, čije ime ću da izgovorim javno. Pozivam Dejana Filipovića, predsjednika takozvane Sudijske organizacije, da podnese ostavku, jer svojim nečasnim djelovanjem uništava i narušava ugled i pomenute organizacije i Fudbalskog saveza Srbije. Ovdje su i te kako njegovi “prsti”, te je red da se oglasi i objasni nepočinstvo njegovog pulena u Bačkoj Topoli, a potom se povuče sa funkcije kojoj očito nije dorastao – direktan je bio Kralj.

Zbog toga je odlučio da reaguje Filipović koji je zakazao obraćanje medijima.

– PredsJednik Sudijske komisije Dejan Filipović održaće konferenciju za štampu na kojoj će sa predstavnicima medija razgovarati o aktuelnim temama, uz analizu utakmica prvog kola Superlige Srbije – stoji u obavještenju Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu