Ostalo

Ko umjesto Mladosti: Samo je jedno rješenje logično i moguće

Iako su članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH odredili da Premijer liga za rukometaše počne 7. oktobra, a ujedno su izvučeni takmičarski brojevi, ostalo je nejasno koja ekipa će biti 14. u ligi.

Ko umjesto Mladosti: Samo je jedno rješenje logično i moguće
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Juče se u žrijebu pojavilo ime banjalučke Mladosti, aktuelnog šampiona Republike Srpske, ali je jasno da ovaj klub neće biti dio elite. Prije nekoliko mjeseci rukovodstvo Banjalučana je reklo da odustaje od nastupa u Premijer ligi zbog nedovoljnih finansijskih sredstava, a klub je već počeo takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. Isto su učinili Kozara iz Kozarske Dubice i Derventa kojima je ponuđeno da popune elitu, pa iako nije potvrđeno, jasno je da će to mjesto zauzeti Hercegovina. To je u ovakvoj situaciji jedino logično i moguće rješenje.

Pročitajte još

Nevesinjci su prošle sezone bili prvi ispod linije za ispadanje, a odavno su počeli pripreme i formirali respektabilan sastav nadajući se ovakvom raspletu.

Očekujemo da već danas ili sutra njihovo učešće u eliti bude potvrđeno, te da u žrijebu zauzmu mjesto Mladosti.

Tako će se u prvom kolu sastati: Borac – Krivaja, Leotar – Čelik, Gračanica – Hercegovina, Čapljina – Vogošća, Izviđač – Maglaj, Goražde – Konjuh, MRK Sloga – Sloboda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije