Košarka

LISTA NAJPLAĆENIJIH NBA TRENERA Stiv Ker je na prvom mjestu, a čovjek koji je oborio negativni rekord lige takođe pripada eliti

Golden Stejt i Stiv Ker će nastaviti saradnju. 

LISTA NAJPLAĆENIJIH NBA TRENERA Stiv Ker je na prvom mjestu, a čovjek koji je oborio negativni rekord lige takođe pripada eliti
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Jedan od najboljih svjetskih trenera u ovom trenutku je potpisao sa ovom franšizom dugogodišnji ugovor, kako se navodi od strane Voriorsa.

Prema informacijama ESPN-a, Stiv Ker će biti najplaćeniji trener u istoriji NBA lige. 

Ovaj stručnjak je do sada sa Voriorsima uzeo četiri titule, a u timu je od 2014. godine. 

Prema navodima, on je potpisao ugovor na dvije godine za 35 miliona dolara, što znači da će godišnje imati 17.5 miliona zelenih novčanica, što ga definitivno čini najplaćenijim trenerom u istoriji. 

Kako izgleda top lista?

Greg Popovič je drugi sa ugovorom od 80 miliona dolara na pet godina, što znači da godišnje ima 16 miliona dolara, a odmah iza njega je Erik Spolstra koji je nedavno potpisao novi ugovor sa Majamijem sa kojim je napravio čudo prošle sezone igrajući finale NBA lige. 

Pročitajte još

On je potpisao nevjerovatan ugovor na 8 godina vrijedan 120 miliona dolara, što je 15 miliona na godišnjem nivou. Malo je sve to odugovlačeno jer su Spolstra i Majami čekali da se trener razvede. 

Na četvrtom mjestu najplaćenijih ikad je “trenerska katastrofa”, kako su ga mnogi nazvali – Monti Vilijams. Čovjek je sa Detroitom napravio katastrofu ove sezone i to je istina, jer je zabilježen negativni rekord u NBA ligi, 28 poraza zaredom. Njegova zarada – 13.05 miliona dolara godišnje, a vjerovali ili ne, ima šestogodišnji ugovor. 

Svi ostali su daleko ispod 10 miliona godišnje, na petom mejstu je Rik Karlajl iz Indijane sa 7.5 miliona.

Gdje je tu Rajaković?

Prema nekim procjenama specijalizovanih sajtova, Čačanin ima između 2 i 4 miliona dolara ove sezone.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije